X-Men_apocalypse_bg_posterТози уикенд ни удря нов, силен 3D хит, който може би ще привлече зрителите да нахлузят очилата в кино салоните. Но негов конкурент продължава да бъде актуалния „Х-мен: Апокалипсис“, който вече цяла седмица вършее родните екрани и предизвиква противоречиви реакции. И все пак, ако се колебаете този уикенд и предпочетете да заложите на мутантите… какво да изберете? Триизмерна или класическа двуизмерна прожекция. Въпреки впечатленията ни от кинематографичните качества на филма, за които може да ПРОЧЕТЕТЕ ТУК, ние сме на линия, за да споделим дали си струва да дадете допълнителните пари за 3D прожекция.

Определено няма по-добър тип филми за триизмерна прожекция от летните блокбастъри. „Х-мен: Апокалипсис“ е грандиозно, мащабно приключение, изпълнено с брилянто хореографирани екшън епизоди и изключителен актьорски състав, пресъздаващ изключителни герои. Ако има някой скоро излязал филм, който си струва да бъде гледам на 3D, то това е точно този.apocalipse_12

Вписва ли се? – 5/5 точки

За разлика от останалите 3D филми излезли тази година до момента, „Х-мен: Апокалипсис“ се оповава на една значима разлика. Той реално е заснет в 3D, а не е пост конвертиран. Същото бе положението и с „Х-мен: Дни на отминалото бъдеще. Сингър и екипът са вложили всички усилия, за да постигнат усещането, че филмът e специално проектиран за 3D преживяване.

apocalipse

Плануване и усилия – 5/5 точки

„Х-мен: Апокалипсис“ е един от онези филми, който изключително много залагат на ефектът „Отвъд екрана“. За разлика от всички филми излезли на екран през годината до момента, този се възползва напълно от този трик. Най-силно осезаем е ефектът в началната сцена на филма. И въпреки всичко, една триизмерна прожекция не трябва да бъде превръщана в увеселително влакче, а тези ефекти трябва да се използват разумно и точно. Тук, идват в повече. Много повече…

Ефект „Отвъд екрана“ – 3/5 точки

Употребата на 3D-то кара образите и пространствата наистина да изпъкват във филма. Брайън Сингър не пести дори сантиметър от бекграунда, за да разтегне пространството зад случващото се пред камерата до невиждана дълбочина.

apocalipse_4

Дълбочина на образите – 4/5 точки

За разлика от останалите филми за супергерои излезли през 2016г. до момента, този има най-цветната палитра. „Батман срещу Супермен“ бе представен в черно и синьо, цветната гама на „Войната на героите“ бе сериозно матирана на моменти. „Х-мен: Апокалипсис“ е цветна феерия, която обхваща целия цветови спектър. Някои начални сцени в египетския храм са може би по-слабо осветени, но като цяло филмът успява да освети екшънът с ярки и наситени цветове.

apocalipse_5

Яркост – 4/5 точки

Без значение дали сте фен на 3D-то или не, няма спор, че Брайън Сингър и FOX са успели да рамкират и употребят правилно формата, за да извадят най-доброто от своя филм. „Х-мен: Апокалипсис“ е добре оркестриран филм, който умело се възползва от 3D-то за да подсили екшън епизодите си, но и за да засили въздействието на драматичните моменти. Почти е невъзможно да намерите 3D филм, който да не натоварва очите ви поне малко, но този успява да минимизира това усещане, като запазва кохерентността на екшън епизодите.

Здраве – 4/5 точки

ОБЩО: 25 от 30 възможни точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 85 = 95