“Червената шапчица”, преразказана от Биатрикс Потър и илюстрирана от брилянтната Хелън Оксенбъри, е новото заглавие с логото на “Труд”. Издателството продължава да е единствен лицензиран издател на класическата английска писателка и сега предлага неиздаван шедьовър, заедно със световната му премиера.

Британската писателка Биатрикс Потър пише книгата преди повече от век, но сега излиза световната премиера на историята, нарисувана от носителката на много награди за книги Хелън Оксенбъри. Тази версия на “Червената шапчица” е колкото близка до оригинала, толкова и различна. Потър внася още по-мрачен преразказ, като диалогът е напълно в нейния стил – остроумен и закачлив. “Вълкът във версията на Потър е прекрасен злодей, който ме държеше нащрек до края с лукавите му и зли мисли”, казва Хелън Оксенбъри. Като мечтател и човек, който търси нови пътища, Биатрикс Потър не се е поколебала да разкаже приказката по един по-зловещ начин, обрисувайки истинската същност на подлия и долен вълк и представяйки оригиналния мрачен и страховит край.

Книжката “Червената шапчица” е луксозна и кокетна, с твърди корици и висококачествен печат – идеален подарък за дете между 3 и 7 години, а защо не и за всеки фен на Биатрикс Потър у нас.

Биатрикс Потър е един от най-обичаните детски автори в света за всички времена. След първата си книга „Приказката за Зайчето Питър“ (1902 г.) тя продължава да създава поредица от истории, базирани на герои животни, включително г-жа Тиги-Мигъл, г-н Джереми Рибаря и Котенцето Том. Нейните хумористични, оживени приказки и красиви илюстрации са станали естествена част от детството на мнозина.

Хелън Оксенбъри очарова поколения деца със своите илюстрации. Тя е печелила наградите „Кейт Грийнъуей“ и „Кърт Машлер“, а сред най-известните й рисунки са тези на „Приключенията на Алиса в страната на чудесата“ от Луис Карол.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1