„Егмонт България” издаде втората книга в чудовищно забавната поредица „Монстър Хай”. „Чудовището на нашата улица” вече може да се открие по местата за продажба на книги.

☻ Клео де Нил е най-популярното момиче в „Мърстон Хай”. Но от известно време единственото, което чува, е „Франки това” и „Мелъди онова”… новите момичета в гимназията със сигурност знаят как да завземат сцената. Но Клео не е готова да им преотстъпи светлината на прожектора.
☻ Франки Щайн веднъж вече загуби главата си по Брет (при това и буквално) и се кълне никога повече да не го прави. Не че има избор – Бека се е лепнала за приятеля си като дъвка.
☻ Мелъди Карвър попада на мушката на Клео, която прави всичко по силите си, за да затрудни приемането й в сплотената група на чудовищата… група, с която Мелъди започва да подозира, че има доста допирни точки.

ЧУДОВИЩАТА ОТ „МОНСТЪР ХАЙ” СЕ ЗАВРЪЩАТ.
АКО ВИ Е СТРАХ, НЕ ОТВАРЯЙТЕ ВРАТАТА!

Франки Щайн обединява сили с нормито Мелъди в една чудовищно забавна надпревара с времето. Необичайните приятелки трябва да попречат на Бека да разкрие голямата тайна на Джаксън. Но Франки има по-мащабни планове на ум. С Брет решават да заснемат документален филм, който да реабилитира чудовищата пред нормалния свят. Искрите между двамата прехвърчат отново… Бека обаче няма да се спре пред нищо, докато не ги потуши. Дори ако това означава унищожаването на обществото на РАД (Регистрираните алдехидни дегенерати, както чудовищата предпочитат да се наричат).

Междувременно Клео, безспорното величие в „Мърстон Хай”, изпада в ужасяваща криза. Приятелките й загърбват фотосесията за „Тийн Вог”, която Клео издейства, за да се включат в документалния филм на Франки. Въпросът е докъде е способна да стигне нейно царско величие, за да задържи короната си?

Отговорът читателите ще открият само в „Чудовището на нашата улица” – втората книга в поредицата „Монстър Хай”. Романът ще хвърли светлина и върху друг един фундаментален въпрос – могат ли чудовища и нормита да съжителстват в мир и разбирателство, врата до врата? Подгответе се още за много изненадващи обрати и драматични раздори, споени от солидна доза хумор.

В чест на излизането на „Чудовището на нашата улица” и по случай деня на призраците, таласъмите и всякакви други чудовища – Хелоуин (31 октомври), на българската фейсбук страница, посветена на книгите, протича конкурс за най-оригинална идея за костюм за Хелоуин в стил „Монстър Хай”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here