shuma-na-varbiteИК „Труд“ представя „Шумът на върбите“  –  кн. 68 от поредица „Златни детски книги“

Интересен факт е, че „Шумът на върбите” излиза от печат за първи път през 1908 г., но добива световна популярност повече от две десетилетия след това. Причината е първата драматизация на книжката, направена от Алън Милн през 1929 г. Постановката „Жабокът от замъка Жабокрек” е наречена на един от героите.

Книжката е разказ за четири животинки, Къртичко, Плъхчо, Жабока и Язовеца и техните приятели, които са представени с човешки качества и черти. Те потапят читателя в една необикновена смесица от мистика, приключения и морал, празнувайки пробуждането на природата в долината на Темза.

И ако не вярвате в истинското приятелство, Кенет Греъм ще ви убеди точно в обратното – то съществува и е съвсем, съвсем близо, стига да успеете да го откриете. Цялата книжка е изпълнена със светлина и радост, изненади и веселие, красота и жизненост. Освен това приключенията на малките животинки са толкова забавни, че разсмиват от сърце, всеки който вземе книжката в ръце. Всичко в нея е стремеж към хармония и доброта, към справедливост и топлота.

Самият Рузвелт пише на Греъм: „чета и препрочитам книжката и започвам да приемам героите като свои стари приятели”.

Синът на Алън Милн Кристофър пък казва: „Това е книга, която всички ние приветстваме и истински обичаме. Четем я на глас или усамотени някъде. Четем я отново и отново, и отново. Тя като че ли съдържа в себе си две отделни книги. От една страна, е разказ за приключенията на Жабока и неговите приятели, а от друга, представя човешките емоции – страх, носталгия, благоговение, страст към пътешествия.

Издателство „Труд” пуска книжката в поредицата „Златни детски книги” под номер 68 и ви кани да се потопите в този необятен свят, който Греъм пресъздава. Художник на корицата е Кремена Пенчева.

Шумът на върбите, 232 с., цена: 11,99 лв. 

Очаквайте на пазара в началото на февруари!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

76 + = 83