ИК БАРД представя „Щом поемеш дъх“ от Мери Хигинс Кларк и Алафеър Бърк

Модата е истинският убиец!

 Кралицата на съспенса Мери Хигинс Кларк и Алафеър Бърк са отново заедно запоредната си съвместна книга от списъка на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“.

 В „Щом поемеш дъх“ продуцентката Лори Моран и нейният екип разследват неразгадано убийство по време на гала събитие в „Метрополитен“, когато заможна вдовица полита от покрива на музея.

 Екипът на телевизионното шоу „Под съмнение“ надниква в живота на богатите и се натъква на старателно укривани тайни – достатъчна причина животът на някои от свидетелите, а и на Лори, да бъде в опасност.

ОТКЪС

Три години по-рано

В необичайно студената зимна понеделнишка вечер шейсет и осем годишната Вирджиния Уейклинг се разхождаше бавно в една от залите в музея за изкуства „Метрополитен“. Докато минаваше край експонатите, нищо не показваше трагичния завършек на бляскавата вечер.

Нито че ѝ остават още четири часа живот.

Музеят бе затворен за широката публика, тъй като предстоеше откриването на най-голямото събитие за събиране на средства през годината. В този час обаче бяха поканени попечителите, за да разгледат на спокойствие роклите, които са носили бившите първи дами на Америка на бала по случай встъпването на съпрузите им в длъжност.

Вирджиния беше в реплика на тоалета на Барбара Буш от 1989 година, сътворен от Оскар де ла Рента: горната част – от черно кадифе, а дългата пола – от пауновосин сатен. Вирджиния изглеждаше достолепна и царствена и точно такова впечатление искаше да остави у присъстващите.

Не бе така уверена в грима; притесняваше се да не е прекалено силен. Енергичните възражения на Дина още кънтяха в главата ѝ.

– Госпожо Уейклинг, доверете ми се. Подхожда чудесно на тъмната ви коса и красивата ви кожа, а яркото червило направо е задължително.

Може би да, а може би не – помисли си Вирджиния, но знаеше, че внимателно нанесеният грим смъква десетина години от възрастта ѝ. Разглеждаше с изумление тоалет след тоалет: роклята с една презрамка на Нанси Рейгън; розовата копринена дреха на Мейми Айзенхауер, обшита с две хиляди фалшиви диаманта; лейди Бърд Джонсън – в яркожълто с кожена украса; Лора Буш – цялата в сребристо; Мишел Обама – в рубинено червено. Всички тези жени бяха толкова различни, но до една твърдо решени да изглеждат безупречно, когато застанат до съпруга си, президента на страната.

Животът мина толкова бързо – помисли си Вирджиния. С Боб започнаха съвместния си живот в малък тристаен апартамент в двуфамилна къща, в тогава не още модерния Долен Ийст Сайд на Манхатън, но всичко се промени страшно бързо. Боб притежаваше истински талант по отношение на недвижимите имоти и до края на първата година от брака им бе платил първоначалната вноска за сегашната им къща. Това бе първият от многото бляскави удари, които предстоеше да направи на пазара за недвижими имоти. Сега, четиресет и пет години по-късно, Вирджиния притежаваше имение в Гринуич, Кънектикът, обширен апартамент на Парк Авеню, луксозна вила на първа линия в Палм Бийч и жилище в Аспен, за ски ваканциите.

Внезапен инфаркт покоси Боб преди пет години, но Вирджиния знаеше, че той ще е доволен от умелия начин, по който Анна управлява изградения от него бизнес.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

83 − = 79