Филмът е и най-голямата международна премиера на всички времена

Четвъртата част от поредицата „Карибски пирати: В непознати води” е най-касовата кинопремиера в България за всички времена. От предпремиерните прожекции и премиерния уикенд, пиратските приключения на Капитан Джак Спароу и Анджелика инкасираха рекордните 719 693 лв., които надхвърлят стартовите резултати на най-гледаните филми през последните години като „Ледена Епоха”, „Аватар” и „Мисия Лондон”.

Началните приходи на „Карибски пирати: В непознати води” са почти колкото общите приходи на третия филм „На края на света” от целия му кинопоказ (771 503лв).

„В непознати води” излезе на рекорден брой киноекрани в страната – 38, предпремиерно миналата сряда, а официалната му премиера беше в петък. От излизането му на екран новите приключения на Джак Спароу са привлекли в киносалоните 73 662 зрители.

Четвъртият филм от популярната поредица отбеляза рекорди и по света. Излязла едновременно във всички страни, с 256,3 млн. щатски долара бокс-офис, „В непознати води” е най-голямата международна премиера на всички времена и най-силният глобален старт от последните години. Общите световните приходи, включващи и САЩ са 346,4 млн. щатски долара. С тях „Карибски пирати: В непознати води” излиза на четвърто място в класацията на всички времена след „Хари Потър и нечистокръвния принц”, „Спайдърмен 3” и „Карибски пирати: На края на света”.

Поредицата „Карибски пирати” вече премина границата от 3 милиарда долара приходи от целия свят.

В „Карибски пирати: В непознати води” новите приключения на пиратите са изпълнени с традиционните за поредицата комични ситуации и духовити персонажи. Режисьорът Роб Маршал разказва вълнуваща история за истина, измяна, младост и смъртоносно наследство. В лентата се включват отново Джефри Ръш като капитан Хектор Барбоса и Кевин Р. Макнали в ролята на дългогодишния приятел на Капитан Джак – Джошами Гибс. В търсене на Извора на младостта към екипа на пиратите се присъединяват Иън Макшейн като Черната брада, Сам Клафлин – решителен, млад мисионер, и наградената преди дни в Кан Астрид Берже- Фрисби, пленяваща от екрана в ролята на красивата русалка Сирена.

„Карибски пирати: В непознати води” завзема българските и световните киноекрани този петък, 20 май 2011 г. Той е първият от поредицата, който излиза в Disney Digital 3D формат и Mtel IMAX. Любопитна и актуална информация може да намерите на официалния сайт на филма: www.karibskipirati.bg, както и във Фейсбук страницата: http://facebook.com/KaribskiPirati.

 

КАДРИ ОТ СВЕТОВНИТЕ ПРЕМИЕРИ НА ФИЛМА:

 

И не забравяйте да се включите в нашата специална игра „Приключенията на капитан Джак Спароу“, където една от наградите, които ви очакват е:

2 коментари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here