„Вавилонската вещица” е книга, която обсебва, която не можеш да оставиш просто така след няколко прочетени реда.

Зашеметяващ исторически трилър, в който се преплитат военните събития от 2003г. в Ирак, древната история, алхимията, филосовията на херметизма. Книгата интригува с умело изградената смъртоносна игра –  главоблъсканица покълнала от зърната на омразата и копнееща за отмъщение, провокира огромно  любопитството и желание да научиш повече за древните месопотамски култури – шумерската, асирийската и вавилонската – с техните религиозни символи, идеи и изключителни постижения в областта на архитектурата, математиката, астрономията и асрологията.

 Докато се възстановява след катастрофата, в която е загубил брат си Самюъл, Джон Медисън става свидетел на убийството на своя приятел от детинство Хал Вандерлин. Оказва се, че през всичките тези години Хал е трупал ревност и омраза към Джон и дори след смъртта си го въвлича в опасна игра, чийто залог е безценна реликва, спасена от Самюъл по време на разграбването на Багдатския музей. Останал без дом, без средства и без подкрепа, преследван от нюйорската полиция и от тайнствено алхимическо общество, Джон трябва да разреши загадката, за да оцелее.

Редувайки сцени от Ню Йорк и съсипания от войната Багдат, „Вавилонската вещица” въвлича читателя в спиращо дъха пътуване към тайни на месопотамската култура, които отекват и в нашето съвремие.

  Дороти Макинтош е канадска писателка, авторка на романи и криминални разкази. Завършила е английска филология в Университета на Торонто. Била е и редактор на Fingerprints – издание на сдружението на канадските криминални писатели. Членува в Канадското общество за изучаване на Месопотамия и активно подкрепя инициативата „Репортери без граници”. Романът и’ „Вавилонската вещица” е носител на наградата „Артър Елис” за най-добър непубликуван криминален роман.

  „Дороти Макинтош пише ясно, ерудирано и завладяващо”

             Алън Брадли, автор на „Сладкото на дъното на пая” и „Номерът с въжето”

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 3 = 13