Дигиталното поколениезагадка или предимство?

Когато започвате работа, често се чувствате по-различни от колегите си в много отношения: по-иновативни, по-бързи и по-креативни сте от тях. Всъщност вие сте  част от най-добре вписаната в мрежата група. За вас е естествено да действате в социална мрежа – както на работното място, така и в интернет, а текстовите съобщения и електронната поща ви достигат където и да сте. Въпреки това повечето ви колеги са неспособни да ви разберат, тъй като очевидно сте настроени на различни честоти. В последната си книга „В мрежата” (ИК „Изток-Запад”) Тамара Ериксън ви помага наистина да влезете в мрежата като използвате уникалните си способности, за да се свържете с изменящия се бизнес свят и се ангажирате професионално с хората около вас.

Случаите, при които разликата във възрастта между поколенията на работното място води до разлика и в начина на работа и възприятие на околния свят, са нещо съвсем нормално и ежедневно. Родили се в различно време, вашите колеги ви смятат за нарцистични, нетърпеливи и разглезени младежи. Но в действителност вие притежавате свежа гледна точка, мотивация и готовност да поемате рискове. Имате също и много други положителни качества, характерни за вашето т. нар. Поколение Y, което е изцяло израснало в дигиталния свят. Авторитетните проучвания на Тамара Ериксън за различните поколения на работното място са стабилна основа за сериозните и солидни открития, които тя излага обширно в новата си книга.

В мрежата” има за цел да ви научи как да използвате ефективно своите уникални способности и да подобрите влиянието си сред колегите. Ериксън обяснява как да извличате информация от хората около вас, за да направите важен избор за кариерата си и се опитва да разбере какво прави съвременното поколение толкова различно и как то може да използва тези разлики в своя полза. Книгата дава също съвети на „игреците” как да се справят със слабостите, които все пак притежават, за да могат да общуват и работят по-ефективно. „В мрежата” обръща стереотипа за „егоистичното поколение“ с главата надолу. Ериксън е убедена, че вие не сте скъпи и безполезни, а тъкмо обратното – високата ви производителност и другите ви изключителни предимства ще гарантират значителния ви принос към всяка организация, в която решите да влезете…

Ериксън, майка на двама „игреци”, е уважаван експерт по проблемите на управлението на различните поколения на изменящия се трудов пазар. Тя е президент на nGenera Innovation Network. Води популярен блог (http://discussionleader.hbsp.com/erickson/), на които можете да ѝ задавате въпроси, свързани с кариерата и работното ви място, в рубриката „Питайте Тами” на www.tammyerickson.com и е сред водещите имена в своята област, утвърждавайки се не само като авторитет по темата, но и като надежден съветник по проблемите и характеристиките на модерния, постоянно модифициращ се свят.

ОТЗИВИ ЗА ПОКОЛЕНИЕТО Y:

Като първото израснало в дигитален свят поколение, вие сте неустоима творческа сила, сблъскваща се с неподвижен предмет – традиционните начини на работа. Тази прекрасна книга ви дава неоценими съвети за това как да оцелеете, да процъфтявате и да промените начините, по които се върши работата. Тя е вашият учебник по успех

Дон Тапскот, съавтор на „Wikinomics

Прочела съм куп книги от типа „какво да правя с живота си“, и тази със сигурност е най-добрата. Тя поставя живота и кариерите ни в реална перспектива на фона на последните събития, културни движения и социални тенденции. Тами е успяла напълно да се впише в мрежата на нашето поколение.

Мишел Понстингъл, агент човешки ресурси

Manpower Professional

Най-сетне книга за Поколението Y, която признава уникалните ни силни страни! „В мрежата“ окуражава „игреците“ да използват способностите си, за да направят революция в начина, по който се върши работата.

Андреа Уогли, аналитик по човешки ресурси

Yum! Brands Inc.

Тази книга е задължителна за „игреци“, които търсят насоки за първите си стъпки на трудовия пазар – както и за всеки, който се опитва да разбере по-добре какво движи нашето поколение.

Тони Бонтемпо, отдел „Търговски капацитет

Pepsi Americas

Впечатляваща книга, която предлага задълбочен поглед към поведението и очакванията на всяко едно поколение. Сякаш Тами е успяла да се пренесе в ума на един „игрек“ и благодарение на обхватните си проучвания е създала ръководство, което ни подготвя за бъдещето!

Шаниша Макнеър, инженер

CPS Energy

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

63 − = 54