Китайската история, култура и митология вдъхновява и респектира въображението на Запада в продължение на хилядолетия. Дори днес източните предания ни пленяват с поетичната, загадъчната и омагьосващата си сила – сила, изпълнена с дълбока мъдрост и приковаваща фантазия. Всичко това е предадено по иновативен и завладяващ начин в прекрасното издание „Китайски легенди и разкази за необичайното”. Великолепно илюстрирана, книгата събира в едно повествования, отразяващи източния бит и култура от времето на императорски Китай, в който даоизмът и будизмът са в постоянна схватка, опитвайки се да оправдаят и докажат важността и правотата на тезите си.

Потопете се в свят с любопитни и далеч не толкова познати образи, отваряйки прекрасното издание „Китайски легенди и разкази за необичайното”. Съставителят и преводач Юлиян Антонов е събрал на едно място някои от най-причудливите и провокиращи сказания и истории от китайската митология и народност. „Китайски легенди и разкази за необичайното” ни разкрива бита, нравите и вярванията на китайския народ, обрисувайки с неповторима увлекателност и стил харизматични легенди и завладяващи описания. Книгата ни пренася в онзи, така непознат за европееца източен свят на безсмъртни даоси, велики магьосници и неземни красавици.

Интригуващите истории и чудатите герои в „Китайски легенди и разкази за необичайното” оживяват в книгата, благодарение и на илюстрациите на известния български художник Петър Станимиров. Емблематичният и любим на три поколения Станимиров, известен с богатото си и внушително портфолио, сътворява истински калейдоскоп от скици и рисунки, които придават несравнимо очарование на изданието, превръщайки го в същинско библиографско бижу.

Книгата е на пазара от 11 ноември, благодарение на издателство „Изток- Запад“.

Можете да поръчате книгата онлайн директно от сайта на издателството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here