Роман по култовата компютърна игра Assassin’s Creed: Revelations

Орденът на aсасините. Прозрение

Оливър Боудън

За Ецио е настъпил моментът за решаваща битка…

Свят на мистицизъм, машинации и убийства. В него могъщите и влиятелните са готови на всичко, за да защитят своето господство. В него бунтът се заражда в най-тъмните улички и мрачни алеи. В него този, който има властта да убива, има и силата да променя света.

„Когато започнах тази борба, не очаквах, че ще я водя цял живот. Но скоро открих, че ще продължи много по-дълго. Истината, търсена и от асасините преди мен, все още е скрита, а враговете им все още дишат, така че моята мисия продължава. Няма да спра, докато тя не бъде разкрита и тайната на моя ментор не се разбули. Моята орис повелява да загина, преди отговорите да бъдат открити, но един асасин не приема заповеди от никого … „

Ецио Аудиторе да Фиренце

 По-зрял, по-мъдър и по-смъртоносен от всякога, Ецио поема на епично пътешествие, в търсене на изгубената библиотека на Алтаир – Върховния учител асасин. Тя може би крие ключа към окончателното унищожение на тамплиерите.

 Библиотеката пази шокираща и зловеща тайна. Тайна, чрез която тамплиерите се надяват да контролират съдбата на човечеството. Тайна, пазена от 5 ключа. За да ги открие и да получи достъп до библиотеката, Ецио тръгва по стъпките на Алтаир. Следвайки неговия път, той попада в Константинопол, сърцето на Османската империя, където нарастващата армия на тамплиерите заплашва да дестабилизира региона. За Ецио е настъпил моментът за решаваща битка – той трябва да победи тамплиерите за последен път.

 „Орденът на асасините: Прозрение” ни отвежда на епично пътешествие из мистериозния свят на най-смелите бойци – безпощадните асасини. Оливър Боудън успява забележително добре да пресъздаде динамиката и интензивността на действието. Той е решил да запази оригинални чуждоезични думи и фрази в текста и така допринася за усещането на читателя, че е „телепортиран” в миналото. Той представя една убедителна картина на нравите, начина на живот и несигурността на епохата. Боудън умело доразвива историята отвъд компютърната игра и я използва като начална точка на едно наистина вълнуващо приключение…

 Assassin’s Creed е една от най-известните компютърни серии в света, спечелила многобройни награди. Първата й част Assassin’s Creed I се превръща в една от най-продаваните игри на всички времена. В края на 2009 г. се появява и Assassin’s Creed II, която спечелва както одобрението на критиците, така и любовта на феновете. През 2010 г. на пазара излиза и Assassin’s Creed: Brotherhood – един от най-дългоочакваните проекти, носител на наградата „Най-добра екшън игра“. Assassin’s Creed: Revelations, четвъртата част от серията, излиза през 2011 г. Assassin’s Creed III е планирана за 30 октомври 2012 г.

 Оливър Боудън е псевдоним на известен писател и уважаван историк, който в момента живее в Париж.

1 коментар

  1. Прочетох я цялата, но точно от предпоследната страница нищо не разбрах…Кой беше онзи мъж, който проклинаше Флоренция и той ли уби Ецио? Или горкия умря от болестта си? Моля, помогнете, ако знаете нещо по въпроса, мерси предварително.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here