Насочвани и потвърждавани от експерименти и наблюдения физични прозрения и математическа последователност, както и задълбоченият им анализ и свързаните с него открития ни водят към може би следващия прелом в познанието ни – възможността нашата вселена да не е единствена. Това разкрива зашеметяващият бестселър „Скритата реалност” на световноизвестния физик и математик Брайън Грийн.

Вселената доскоро беше синоним на всичко, което ни заобикаля. Днес обаче разкритията на космологията и физиката навеждат някои учени към смелата и радикална идея за паралелните светове. С увлекателен и брилянтен стил Грийн ни повежда през една колкото емпирична, толкова и абстрактна магистрала на вечността, насочила се със скоростта на светлината към вдъхновяващата и авангардна концепция за мултивселената. Изпъкваща с остроумие и прецизност, „Скритата реалност” едновременно може да бъде разпозната като широкообхватно изследване в сферата на иновативната физика и като едно забележително пътуване до абсолютната реалност – пътуване, изцяло обосновано от науката и ограничено единствено от нашето въображение… „Скритата реалност” е преди всичко авантюра с космическите тайни, афера с видимия и невидим безкрай, пътуване из необятни реалности, доближаваща ни до дръзки и причудливи отговори на вечни въпроси.

Брайън Грийн, един от най-изтъкнатите популяризатори на науката, се дипломира в Харвардския университет и защитава докторат в Оксфордския университет, където става стипендиант на фонда „Роудс”. През 1990 г. той се присъединява към физичния факултет на университета „Корнел”, където през 1995 г. е назначен за постоянен преподавател, а през 1996 г. се премества в Колумбийския университет, където преподава физика и математика. Изнасял е лекции както с по-общ, така и с технически характер в над двадесет и пет страни и притежава огромни заслуги за множество решаващи открития в областта на теорията на суперструните. Първата му книга, „Елегантната вселена”, е продадена в над един милион екземпляра по света и е била финалист за наградата Пулицър, а втората му книга, „Тъканта на космоса”, в продължение на двадесет и пет седмици фигурира в списъка на бестселърите на „Ню Йорк Таймс”.

Книгата е на пазара от 31 октомври, благодарение на издателство „Изток- Запад“.

Можете да поръчате книгата онлайн директно от сайта на издателството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here