Фитотерапия срещу рак?

Безкрайните възможности на Майката Природа и лечебната сила на билките, които могат да лекуват не само дребни болежки, но и сериозни заболявания, са известни на човечеството от хилядолетия. В новата си книга Фитотерапия на онкологичните заболявания” (ИК „Изток-Запад”) известният билкар Васил Канисков разкрива тайните на фитотерапията, която се прилага съвместно с похватите на съвременната медицина, помагайки за подобряване състоянието на онкоболните.

 С помощта на лечебните растения, които природата ни предоставя щедро векове наред, ние хората сме лекували и продължаваме да лекуваме редица заболявания. България се слави като едно от най-облагодетелстваните кътчета на Земята, що се отнася до разнообразието от такива лечебни растения и билки. Известният билкар Васил Канисков, автор на нашумелия енциклопедичен труд „Лечебните растения на България”, от години се занимава с природо- и билколечение. Той поддържа тезата, че фитотерапията, като вид природно лечение, помага както при по-леки, така и при по-тежки заболявания, сред които е и ракът.

В своята „Фитотерапия на онкологичните заболявания” Канисков ни дава подробна информация за фитотерапията, която е лесна за изпълнение природна терапия и може да се прилага съвместно с методите на съвременната медицина в борбата срещу злокачествените заболявания. По дефиниция фитотерапията е клон от фармакологията, който представлява вид научно обоснована профилактика и лечение с препарати, получени от лечебни растения и части от такива. Канисков описва подробно и акуратно нейните лечебни свойства в книгата си, като подчертава, че използването на фитотерапията се препоръчва съвместно с методите на съвременната медицина – в лицето на химиотерапията, лъчелечението, оперативните интервенции, хормоналната терапия и др.

Книгата има за цел и да очертае, разработи и приложи практически успешни методи за диагностика и природолечение (в лицето главно на фитотерапията) на онкологичните заболявания. Нещо повече: „Фитотерапия на онкологичните заболявания” е първият том от поредицата „Съкровищница на българската народна медицина”, в която предстоят още две изключително полезни заглавия, съдържащи природни лечебни практики.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here