Снимките за „Хари Потър“ продължиха 10 години. Децата- актьори са вече към 30 годишни. Те отдадоха една трета от живота си на поредицата, но не всички продължиха да се занимават с актьорско майсторство след това. Някои са фотографи, други музиканти, някои са дори жокеи. Какво правят в наши дни хората, които изиграха Луна, Невил и други любими герои? Нека разберем, сега!

12. Джошуа Хърдман (Грегъри Гойл)

Джош Хърдман изигра някога приятеля на Драко Малфой, Грегъри Гойл. Трудно можем да познаем вече младия злодей, който учеше за Слидерин. Той вече е ММА боец!

11. Евана Линч (Луна Лавгуд)

Ролята на странната Луна бе начин за терапия на Евана Линч. 11 годишна, тя е хоспитализирана с анорексия. Тя пише писмо до Джей Кей Роулинг и и разказва за проблема си. Споделя с писателката, че винаги е искала да играе в „Хари Потър“. Писателката и отговаря и така двете започват да си пишат. 3 години по-късно Роулинг кани момичето на прослушване. Тя надиграва 15 хиляди кандидата за ролята, без да притежава никакъв актьорски опит. След поредицата за „Хари Потър“ тя участва в още пет филма. Последната и роля бе в „Моето име е Емили“. Участвала е и в „Dancing with the stars“.

10. Хари Мелинг (Дъдли Дарсли)

Въпреки, че Хари Мелинг е внук на актьор, той никога не е играл роли преди изпълнението си на гадния братовчед в „Хари Потър“. На 18г. той отслабва изключително много и се променя до неузнаваемост. За участието си в „Хари Потър и даровете на смъртта“ той нови костюм, който да го прави по-дебел. Момента е ключов за актьора- той се дипломира от театралното училище в Лондон. Днес той играе в театър, във филми и телевизионни сериали. Последно го видяхме в „The Lost City of Z“ и „The Ballad of Buster Scruggs“.

9. Девън Мъри (Сиимъс Финиган)

Девон Мъри е родом от Ирландия. Той бе гост на „Aniventure Comic Con 2019“ в България и даде специално интервю за cineboom.eu в две части. Ако се го пропуснали, прочетете го тук и тук! Преди да участва в поредицата за „Хари Потър“, той никога не бе чувал за героя и историите. Девън участва във филми от шестгодишен!  Мъри обича да язди коне. Участва в състезания и притежава шест коня. Актьора споделя, че ролята му на Сиймъс Финиган не го е направила популярен в Ирландия.

8. Бони Райт (Джини Уизли)

Бони Райт решава да отиде на прослушване по вина на брат си. Той и казва, че прилича на Джини. След Хари Потър тя участва в 13 филма и създава собствена филмова компания. Там тя е сценарист, режисьор и продуцент. Освен това Бони е вегетерианец и участва в благотворителни дейности.

7. Джеймс и Оливър Фелпс (Фред и Джордж Уизли)

Джеймс и Оливър Фелпс никога не са били актьори преди Хари Потър. Все пак те много са харесали книгите. Поради тази причина майка им ги е завела на прослушване веднага, като чула за него. Близнаците е трабвало да преминат през 6 степени на кастинга преди да получат ролята. Към днешна дата те участват във филми (снимали са се в третия сезон на „Kingdom“), играят голф и се занимават с благотворителност.

6. Станислав Яневски (Виктор Крум)

Станислав Яневски от България печели ролята на ученик от северното училище по магия, Дурмщранг. Той преборва над 600 деца, искащи ролята. Станислав участва в няколко филма след това, включително „Хостел 2“ и „Ressistance“ от 2011г.

5. Шон Бигърстаф (Оливър Уд)

Във филмите за Хари Потър Шон играе ролята на Оливър Уд. Той е капитан на отбора по Куидич на Грифиндор. Алан Рикман работи с Шон във филма „The Winter Guest“. Той препоръчва момчето за ролята. Днес Бигърстаф продължава да надгражда своята актьорска кариера.

4. Люк Янгблъд (Лий Джордан)

Люк изигра ролята на Лий Джордан. Той бе ентусиазирания член на Грифиндор, чиято основна роля бе да коментира скоростно случващото се по време на мачовете по куидич. Сега, актьора е на 32г. и вече е участвал в 10 телевизионни сериала, като „Glee“ и „Lie to me“. В момента е поел една от главните роли в „Galavant“. Люк играе и в тетъра. Умее и да пее.

3. Хю Мичъл (Колин Крийви)

Ролята на малкия фен на Хари Потър бе първа за Хю. Сега той вече е участвал в 16 филма и сериала. Днес актьорът се изявява още като композитор, певец и фотограф.

2. Матю Люис (Невил Лонгботъм)

Малкия Матю Люис успя да накара майка си да го заведе на прослушване. Там те чакаха 5 часа на опашка. Актьора нямаше късмет, както и героя му по-късно. Трябваше да носи изкуствени зъби, пластмасови подложки зад ушите и костюм, който да го кара да изглежда по-дебел. Веднъж без да иска, Хелена Бонъм Kартър перфорира ушната му мида и той губи слуха си за няколко дни. Сега Матю продължава кариерата си. Той участва в „Аз преди теб“ от 2016г. Той е женен за плануващата събития в Universal Studios, Анджела Джоунс.

1. Том Фелтън (Драко Малфой)

Във филма Драко бе врага на Хари. В живота Том, Даниел Радклиф и Рупърт Гринт  са приятели. Ема Уотсън дори е признала, че първото и влюбване в живота и е било в Том Фелтън. За съжаление не е било взаимно. След края на филмите пътищата им се разделят. Том продължава да участва в други филми и да пее в хор. Има издадени два музикални албума и участва в поредиците „Origin“ и „Светкавицата“.

Източник: Brightside.me

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 3 = 10