Insurgent_Poster BG_683x990.psdМразя продълженията. ОСОБЕНО втора част. Толкова малко са случаите, в които те са успешни. Сещам се за Терминатор 2, Двете кули, Стаята на тайните, Х-мен 2 и може би още 1-2 филма.  Световния разпространител от SUMMIT ENTERTAINMENT умишлено избегна цифра в заглавието на филма, кръщавайки го The Divergent serries: Insurgent. Българските разпространители от BTV студиос за втора година показват колко НЕОПИТНИ са в рекламната кампания на едно голямо кино заглавие. Особено такова, като поредица, яхнала успеха на планетарния феномен Игрите на глада. Както миналата година, така и тази година BTV студиос правят най- вялата рекламна кампания в родния ефир, за ЕДИНСТВЕНОТО мощно заглавие в кино репертоара си. Освен телевизионната реклама и 1-2 банера из София по друг начин почти не се е говорило за филма. Те разчитат само и единствено на славата на книгите. Въпреки вялата, да не кажа никаквата, рекламна кампания и занижените очаквания към филма (не съм чел нито една от книгите), реших, че отново ще му дам шанс. Първата част ме изненада приятно, за това реших, че ще си подаря и тази, с надеждата да не остана ЧАК толкова разочарован.

Insurgent-Still-Small

„В „Дивергенти 2: Бунтовници“ Трис Прайър (Шайлийн Уудли) се изправя пред още по-сериозни опасности, търсейки съюзници и отговори на въпросите си сред развалините на един футуристичен Чикаго. Трис и Фор (Тио Джеймс) вече са бегълци, укриващи се от Джанин (носителката на „Оскар“ Кейт Уинслет) – лидер на жадната за власт фракция на Ерудитите. В ожесточена надпревара с времето, двамата трябва да разберат в защита на какво е пожертвало живота си семейството на Трис и защо водачите на Ерудитите са готови на всичко, за да ги спрат. Преследвана от последиците от собствените си решения и отчаяно желаеща да защити онези, които обича, Трис се изправя пред поредица от на пръв поглед невъзможни за преодоляване предизвикателства по пътя си към разкриването на истината за миналото и, както се оказва, бъдещето на нейния свят.“

insurgent-movie-still-four

Много ми е трудно да определя дали Бунтовници е по-добър или по-лош от Дивергенти. Последния филм, който ме постави в такова положение, колкото странно и да звучи, бе Убийствен пъзел. Дали Убийствен пъзел бе по-добър от Убийствен пъзел 2? НЕ! Истината е една, двата филма бяха абсолютно еднакво добри и лоши едновременно. Случая с Дивергенти и Бунтовници е идентичен. Първия филм имаше своето очарование заради запознаването със света, който не сме виждали и чиито правила не знаем. Втория филм ни задълбава в този свят, има препратки към първия и един изключителен финал, който определено разчовърква любопитството ни за част 3. Бунтовници е добър филм. В никакъв случай страхотен, изключителен или неповторим. Но това НЕ Е лош филм. Да действието е мудничко, да не се случват кой знае колко събития по време на филма и всичко сякаш е една огромна подготовка за грандиозния финал, но въпреки това филмът си струва. Прилична доза екшън сцени, утопичен свят, чиито тайни се разлистват една по една пред нас, една мистична кутия, която до последно ще си мислите, че е НЕВЪЗМОЖНО да ви изненада съдържанието и, но в крайна сметка, точно това ще се случи.

10861035_527414247398648_3865809755183448999_o

Кулминационният момент, разбиването на петте предизвикателства на кутията въпреки своята безумност е оригинален и привлича вниманието ни, а финалните сцени (които няма да спойлна) са истинска наслада за окото. Прилична доза екшън, стилна сценография, добри визуални ефекти и една запомняща се Шайлийн Удли правят от Бунтовници един гледаем и добър филм. като прибавим към това и екзотичния привкус на очарователния Тео Джеймс и съставките са готови. Забъркана е една експлозивна смес, е резултатът е задоволителен.

Да актьорските изпълнения не блестят с биполярна, емоционална наситеност и няма да оберат Оскари-те, но са точно толкова истински и непринудени, колкото сценарият го изисква.

И все пак не мога да завърша без да издам нещичко….. Помните ли майката на Фор? Не?!?!?!? Добре….. ще си я припомните детайлно…..

Филмът вече е в кино салоните в цялата страна. Разпространява BTV STUDIOS.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here