Без да губим време в излишни бръщолевения, ще споделим с вас 20 с най-неочакваните, различни и значими ходове, които Академията предприе и осъществи в тазгодишната церемония.

 1. Тя НЕ смачка Харви Уинстън, Брет Рътнър, Кевин Спейси и компания, въпреки очакванията.
 2. Въвеждащия монолог на водещия бе стегнат, точен и премерен , ВЪПРЕКИ катастрофалната година за Холивуд по всички параграфи.
 3. Водещия обеща Jet на този, който произнесе най-кратката реч и наградата бе представена от носителката на Оскар Хелън Мирън в стил „Познай цената на предмета“.
 4. Водещия всъщност ВРЪЧИ наградата в края на вечерта на дизайнера на костюмите на Phantom Thread, който след като грабна Оскар, благодари във светкавичните 36 секунди.
 5. Стойността на наградата бе обявена и тя бе ПОД $18 хил.
 6. Оскар за чуждоезичен филм грабна заглавие, включващо в центъра на събитията актриса, която В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ е сменила пола си.
 7. Същата тази актриса бе един от представящите на сцената, по време на церемонията.
 8. Бивш футболист и звезда на NBA грабна Оскар в една от категориите.
 9. Единият от продуцентите на „Тайната на Коко“ благодари от сцената на своя съпруг, Райън.
 10. За първи път в историята на Оскарите тъмнокож сценарист грабна Оскар за най-добър оригинален сценарий и то за филм на ужасите!!!
 11. Миналогодишните представящи категорията „Най-добър филм“ се върнаха за да поправят гафа. Този път, гаф нямаше.
 12. Надписите върху пликовете с победителите бяха увеличени многократно, за да се избягват случки, като миналогодишната.
 13. Тотално сочената за фаворит песен „This is me“ от „Най-великият шоумен“ изненадващо загуби, пред парчето от „Тайната на Коко“.
 14. Въпреки всички залози на европейските букмейкъри за „Три билборда извън града“ за най-добър филм, американските медии се оказаха прави и Оскар грабна „Формата на водата“.
 15. Церемонията получи едно от най-фалшивите изпълнение на номинирана песен, в своята история. Тази от „Тайната на Коко“.
 16. Церемонията бе ИЗКЛЮЧИТЕЛНО пъстра, рзнородна и различна както никога до сега. Черни, бели, жълти, млади, стари…
 17. В категория главна мъжка роля се състезаваха най-младия номиниран и най-стария номиниран в цялата история на наградите. (нито единият не спечели)
 18. Имахме номинирана жена в категорията най-добър оператор и номинирана жена в категорията най-добър режисьор.
 19. Водещия и огромен набор от номинирани нахлуха в съседния на Dolby Theatre кино салон и раздадоха храни, снимаха се с хората и всичко това бе НАПЪЛНО неочаквано за тях.
 20. Мерил Стрийп бе номинирана за рекорден 21 път и НЕ получи статуетката.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here