400 гости за премиерата на Случаят КюриСпециални лични срещи с мишката Мария Кюри за зрителите в кината от 18 май

С голямо събитие и червен килим на 12 май се състоя официалната Гала премиера на новата родна детска лента „Случаят Кюри”. 400 души изпълниха зала „Джон Атанасов” в София Тех Парк, за да видят първи филма. Той бе част от официалната програма на „Софийския фестивал на науката”. Пред фотостената за снимка с мишката Мария Кюри позираха множество деца, сред които малките актьори. Освен тях присъстваха и техните утвърдени колеги: Мила Банчева (директорката), Надежда Савова (корепетиторката), Илина Агова (учителката по балет) и Таня Кожухарова (майката на Соня).  Своите първи зрители приветстваха лично на входа: режисьорът Андрей Хадживасилев, операторът Божидар Симеонов и композиторът Георги Стрезов. Сред гостите бяха забелязани и популярни личности с техните деца – Калин Вельов, Искрен Пецов, Жюстин Томс.400 гости за премиерата на Случаят Кюри

Приех за лична кауза да възродим златното българско детско кино с фокус към най-малките зрители. След такава успешна и препълнена зала за премиерата, вярвам това не е вече само моя кауза. Избрахме да разпространяваме „Случаят Кюри” в по-малките и независими кина, за да ги подкрепим в борбата със синеплексите и да може да предложим филма на възможно най-достъпна цена за българските родители- споделя режисьорът Андрей Хадживасилев.

400 гости за премиерата на Случаят Кюри400 гости за премиерата на Случаят Кюри Големият старт и прожекциите

Филмът за пакостливата балерина Рая, нейния приятел побойника Стефан и бъдещия млад учен Тони тръгва по кината от този петък – 18 май. Освен в София, лентата ще бъде показана на голям екран в още 10 града. Зрителите на избрани прожекции ще имат възможността за лична среща на живо с мишката Мария Кюри, за да се снимат с нея (за повече информация вижте кино програмата в сайта на филм). На празничния 24 май от 11:00ч. в „Дом на киното”, гр. София всички желаещи ще могат да се срещнат освен с мишката Мария Кюри . Освен нея, там ще са и част от екипа и главните деца актьори – Мартин Паунов и Зорница Иванова. Ще се раздават много автографи и ще се снимаме на специалната филмова фотостена.

Прочетете нашата CINEBOOM рецензия за филма, тук400 гости за премиерата на Случаят Кюри

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

42 + = 43