batmanНадявам се, че вече сте гледали Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта, а ако все още не сте, го направете, защото горещо препоръчвам следващите редове на всеки върл фенове на комиксовия жанр, независимо дали предпочитате Марвел или DC. Не препоръчвам статията на вас, които не сте гледали все още филма, защото съдържа изключително голям брой СПОЙЛЕРИ.  След като това доста критикувано  заглавие, на режисьора Зак Снайдер, излезе по кината из цялата страна на 2D, 3D, IMAX 3D, 4DX на 25 март тази година, на 29 юни на DVD, а вече може да се намери и онлайн, искам да Ви покажа над 43 интересни и непредполагаеми от вас факта за самия филм и скрити кадри, които може би не сте забелязали или не сте знаели за какво се отнасят. Ще си изясним от кои комикси, анимационни филми и дори игри, са черпили авторите на филма, като именно точно това ме накара да харесам целия филм.

В първата част на тази статията, ще започнем хронологично, със кадри от самият филм и неговата история, като надълго и на широко ще може да прочетете интересни факти, които може би не сте знаели, а във втората част съм подбрал неща относно направата, самите снимките на филма и актьорите в него. Приятно четене:

1) Смъртта на семейство Уейн

смъртта на семейство уейн франк милър

Помните ли как започна Човек от стомана? Снайдър ни разказа по един великолепен кинематографичен начин историята на малкото бебе Кал-Ел, разрушената планета Криптон и за съдбата на неговото семейство. Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта започва по абсолютно същият начин, но този път разказва историята на невръстният Брус Уейн (Брендън Спинк) и как неговият свят бива разбит, след убийството на родителите му.

Докато в комиксите, Батман се появява за първи път в „Detective Comics“ брой 27-ми от 1939г., то неговият произход става ясен след шест месеца, в брой 33-ти на същата поредица. Обикновено историята около произхода на Батман е приета за канон, но в този случай ние може да кажем от къде точно е била повлияна.

Визуалните сходства, несъмнено проследяват комиксовата последователност от поредицата комикси на Франк Милър, озаглавена „Батман: Черният рицар се завръща“ от 1986г., в която мустакатият Томас Уейн (Джефри Дийн Морган), Марта Уейн (Лорън Коан) и малкият Брус (Брендън Спинк) и емблематичното от този комикс късане на перли от изстрелът на пистолета, гилзата която излиза от него, а филмът който са гледали – разбира се Маската на Зоро.

2) Създателят на злодея Метало

Emmet Vale Metallo

Името на проф. Емет Вейл (Ралф Листър) технически не е споменато във филм (има го само във финалните надписи), но можем да забележим този персонаж в самото начало на филма. Той е човека, който открива падналият в морето Криптонит, а по-късно и го доставя на Лекс Лутър (Джеси Айзенбърг).

В комиксите, професора е първият човек, който използва наименованието „криптонит“ и създател на злодея Метало. Същият бе смятан, че ще бъде злодеят в продължението на Човек от стомана, преди да стане ясно, че Warner Bros. искат Батман (Бен Афлек) и Жената чудо (Гал Гадот) да участват.

3) Джими Олсън

jimmy oslen

Помните ли застреляният фотограф, който помагаше на Лоис Лейн (Ейми Адамс) в Африка? В кино-версията на филма не стана ясно, кой всъщност е този човек, но в по-дългата с 30 минути DVD версия става ясно, че това е Джими Олсън (Майкъл Касиди). Доста интересен е и факта, че Снайдер е искал Джеси Айзенбърг за ролята на Олсън, но с промяна посоката на сюжетната линия, това негово намерение отпада. Друг актьор, който е можело да изпълни емблематичната роля е бил дори Брайън Кранстън. Представяте ли си колко по-различен е можело да бъде филма?

4) К.Г.Боец / Анатолий Князев

kgbeastknyazev

Един от изявените злодеи във филма е Анатолий Князев (Калан Мълвей). Той е по известен в комиксите с псевдонима KGBeast, като дебютира в комикса „Ten Nights of the Beast!“ от Батман брой 1-ви, март 1988г. Освен името, руският акцент и статусът му на наемник, филмовата адаптация на героя не си прилича по нищо друго, с тази от комиксите. В „цивилна“ униформа, Квязев се появява в няколко епизода на телевизионния сериал Стрелата.

5) Мърси Грейвс

mercy graves

Мърси Грейвс (Тао Окамото) е личната асистентка на Лекс (Айзенберг) във филма, героиня, която прави своят дебют в Супермен: Анимационният сериал (1996-2000г.), а по-късно е адаптирана в комиксите, където обаче бива представена като амазонка.

6) Ченгето новобранец и ветеранът

старо и ново ченге милър

В комикса „Батман: Черният рицар се завръща“ (1986г.) на Франк Милър, който оказва доста силно влияние върху Снайдър за този филм има сцена, в която Брус Уейн (Бен Афлек) се връща отново, за да преследва престъпници. Две ченгета отиват да разследват същия,  за който е чул и Рицаря на нощта, но единия полицай е все още новобранец и няма как да помни времето по което Батман е действал в града. Колегата му ветеран, след като вижда Батман на местопрестъплението го посъветва да се отпуснете и само да гледа как ще протече залавянето на заподозрените.

Същите тези двама полицаи са добавени и във финалните надписи под имената полицай Рука и полицай Мазучели. Най-вероятно това се свързва с имената на Грег Рука, автор на комикс поредицата „Gotham Central“ (2002-2006г.) и Дейвид Мазучели,  един от илюстраторите на „Батман: Година Първа“ (1987г.), друг комикс на Франк Милър.

7) Ейс Кемикълс и предвещанието за смърт

ace

По време на сцената, в която новото и старото ченге карат към местопрестъплението, на преден кадър излиза билборд, на които е изписано „The End is Nigh“, предвещание на смъртта на Роршах, герой Пазителите (2009) на Снайдер. В същият този кадър се вижда и заводът Ейс Кемикълс. В история от комиксите,  в същият този завод, Жокера пада в контейнер с химикали, като това създава типичният си външен вид – зелената коса, тебеширено бялата кожа и червените устни.

8) На стената

wall

В една много кратка сцена, в стаята на Уолъс Кийфи (Скут Макнайри), мъжът пострадал при инцидента със сградата на Уейн Ентърпрайсис, виждаме плакат на който  Супермен е нарисуван как държи кола в ръце, сцена досущ като приличаща корицата на първият брой на „Action Comics“, където Човека от стомана се появява за пръв път в комиксите.

9) Статуята на Супермен в Метрополис

statue

Статуя на Супермен е издигната в Метрополис, след събитията в Човек от стомана, напомняща на подобна такава статуя, като от комиксите.

10) Пери Уайт напомня на Кларк от къде е дошъл

perry

Пери Уайт (Лорънс Фишбърн) се обръща към Кларк (Хенри Кавил) със прякора Смолвил, очевидна препратка към мястото, където той израства, а в друг момент от филма, говорейки за това как индустрията се е променило, главният редактор на Дейли Планет, той казва на Кларк, че „вече не сме 1938 година“. През същата година е и дебюта на Супермен, когато излиза брой 1-ви на „Action Comics“.

1938

11) Първият костюм на Батман

батман костюм франк милър

Сиво-черния дизайн, отличителната емблема на гърдите,  както и сравнително по-късите уши са вдъхновени още веднъж от „Батман: Черният рицар се завръща“ (1986г.) на Франк Милър, като друго отличително за тази версия на героя е изключителната му мускулатура, за разлика от всички други филми до сега.

12) Участта на Робин

робин франк милър

Пещерата на Батман (Афлек) във филма е пълна със всевъзможна техника, за справяне със злодеите, но нещото което прави най-голямо впечатление и в същото време поражда много въпросителни, е костюма на Робин, на който със спрей е написано: „Ха, ха, ха. Шегата е за твоя сметка!“ Това е препратка към персонажът на Джейсън Тод, вторият Робин в комиксите, който в една от сюжетните линии е заловен от Жокера (Джаред Лето), бива измъчван и брутално пребит до смърт от него, но след време се връща като Червената качулка. В други сюжетни версии Джейсън Тод, всъщност никога не умира, а става наследника на Жокера.

13) Имението на семейство Уейн

manorВъв филма е представено като разпадаща се руина, очевидно опожарена доста преди събитията в самия филм. Брус (Афлек) живее в къща до езеро в близост до самото имение, видимо без да има интерес да възстановява домът на предците си. Този сюжет ни напомня на комиксът „Kingdom Come“ (1996г.), от поредицата за Супермен, където имението Уейн е опожарено от Двуликия и Бейн, а Брус е загърбил дните си на супергерой и се е оттеглел да живее в пещерите под развалините на имението.

14) Как Батман крие костюма си

1460237447_bvs-injustice-hand-scanner

Скенерът за пръстови отпечатъци, чрез който Батман (Афлек) отваря тайната врата, зад която се крие костюма му е много подобен на този показан в компютърната игра „Injustice: Gods Among Us“.

15) Мир на Земята 

Superman Peace on Earth Vol 1

сцени от Superman Peace On Earth

И в този филм, паралела с Христос и неговите дела е засегнат, като например в сцената в която Супермен (Кавил) е заобиколен от „миряните“, а също и след като спестява момичето в Мексико и жертвите на наводнението. Тези сцени от живота на героя са изрисувани и по страниците на „Супермен: Мир на Земята“ (1999г.) от Алекс Рос и Пол Дини.

16) Дарксайд и Омега символът

darkseid

След втората среща на Брус и Диана в античният музей, той се връща в пещерата си и сънува невероятен пророчески сън. В него виждаме Батман (Афлек) в пост-апокалиптичен свят, а може би на планетата Апоколипс, гледащ към символът Омега, предвещаващ за съществуването на злодеят Даскайд във филмовата вселена на DC. Това са препратки към митологията от комиксът „Fourth World“ (1970-1973г.) създадена от Джак Кърби.

17) Вторият пост-апокалиптичният костюм на Батман

costume

В тази сцена облекло на Батман (Афлек) напомня на костюмите му от „Gotham by Gaslight“(1989г.) и „JSA: The Liberty File“ (2000г.).

18) Парадемоните на Дарксайд

parademons

Крилатите създания, които атакуват Батман (Афлек) се наричат Парадемони, войници от Апоколипс, командвани от Даксайд.

19) Супермен армия

injustice

Войници в брони с емблемата на Супермен на рамото, прекланящи се пред него,   напомнят на тези от компютърната игра „Injustice: Gods Among Us“.

20) Супермен убива Батман

injustice 2В края на сцената със съня, Супермен (Хенри Кавил) убива Батман (Бен Афлек) като вкарва ръката си през гърдите му. Подобно нещо се случи и във комиксът „Injustice: Gods Amongst Us“, брой 2-ри от април 2013г., като там Супермен убива по същия начин Жокера. В този комикс Супермен се е превърнал в злодей, след като Лоис Лейн бива убита.

21) Предупреждението на Светкавицата

flashВеднага след сънят, Брус (Бен Афлек) има ново видение, в което Светкавицата (Езра Милър) се явява, изглежда сякаш от бъдещето, като костюмът му прилича на този с броните, отново от „Injustice: Gods Among Us“. В комикс поредица „Crisis on Infinite Earths“ (1985-1986г.), Светкавицата се появява по същият начин на различни супергерои, за да се опита да ги предупреди за бъдеща заплаха, но изчезва преди да успее да каже за какво точно става въпрос.

flash 2В оригиналният Crisis on Infinite Earths“ комикс, самата Лига на справедливостта бива създадена, когато извънземният злодей Старо опитва да завладее Земята. В случая, явно Зак Снайдър работи по версия, в която Батман от Бъдещето праща Светкавицата, да предупреди себе си, че Супермен може да стане лош, ако Лоис умре. Очаквам развитието, за да разбера дали съм прав относно този сюжет, но няма да е преди догодина в Лигата на справедливостта, която в момента се снима.

22) Батман с оръжие в ръка

батман снайперист франк милърСцената, в която Батман стои на върха на кран със снайпер е визуално подобна на сцена от „Батман: Черният рицар се завръща“ (1986г.) на Франк Милър, като и в двете истории Батман не цели да убие някого с пушката.

23) На къде без добрият стар Джак?

joker

Когато Батман е при доковете на Готъм, чакаш пратката с Криптонит, малко реди първата му среща очи в очи със Супермен, той се е скрил в един склад носещ името Nicholson Terminal & Dock Company. Дали има нещо общо с легендарният Джак Никълсън, който направи още по-легендарният екранов образ на Жокера в филма Батман (1989г.), оставям на вас да решите.

24) Сенатор Финч. За или против супергероите?

gbs

Холи Хънт, актрисата която играе сенатор Финч, която иска да вкара в затвора Супермен, заради това, че не може да управлява мощта си, всъщност е била на негово място. Да, прочетохте правилно. Хънт озвучава анимационният персонаж Госпожа Феноменална от анимацията на DreamWorksФеноменалните (2004),  а във филма цялото семейство супергерои са в нелегалност, поради страхът на хората, че супергероите могат да разрушат обществото в което живеят.

25) Случайно забелязаният портрет на Томас Уейн

jeffrey dean morgan

През 2014 година, по време на снимките на филма, случаен минувач забелязва картина, на която е нарисуван портрета на човек, който прилича на Джефри Дийнт Морган. Интернет потребители от цял свят спекулираха, дали това наистина е той и както прави на снимачната площадка на Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта. 2 години след това, се оказва, че актьорът все пак има общо с филма – изиграва бащата на Брус Уейн, а забелязаният случайно на улицата портрет,  има макар и малка роля във филма.

26) Супермен пред конгреса

Капитолия Superman Peace on Earth Vol 1пред съда Superman Peace On Earth

Библейският мотив във филма е зачекнат и с това, че  Лекс Лутър (Джеси Айзенбърг) и конгреса се явяват като римляните, заради които Христос е разпнат на кръста. Отново, сцените са идентични (сградата на конгреса е едно към едно!) със сцени „Супермен: Мир на Земята“ (1999г.) от Алекс Рос.

27) Жената чудо и Стийв Тревър
steve trevor

Когато Батман хаква системата на Лекс, той намира файловете за четирима свръхчовеци, но първото нещо което му прави впечатление е снимка на Жената Чудо от преди един век. На тази снимка е също е актьорът Крис Пайн, който играе американският пилот и дългогодишен спътник на Жената чудо от комиксите, Стив Тревър. Повече за взаимоотношенията между двамата, ще гледаме в Жената чудо, догодина.

28) Третия високотехнологичен костюм на Батман

costume 2
Образът на Батман, стоящ до сигнала си,  облечен в хай-тек бронираният си костюм поразително напомня на сцена от „Batman Versus Predator“ (1991г.). И в двете истории, Батман призовава на дуел мощният си враг със помощта на сигнала.
Другото интересно за този костюм от филма, е че е първият без отличаващата се за Батман емблема на гърдите.

29) Романът Лолита

Когато Лекс и Лоис са на хеликоптерната площадка, той ѝ цитира реплики от ромона „Лолита“ на Владимир Набоков, „Сутрин тя беше Ло, просто Ло, на ръст метър и половина (без няколко пръста и по едно чорапче). Тя беше Лола по дълъг панталон.“ Кларк също нарича Лоис няколко пъти Ло.
Актьорът Джеръми Айрънс, въплътил се в ролята на Алфред във филма, играе Хумберт Хумберт във филмовата адаптация Лолита на Ейдриън Лайн от 1997г.

30) Създаването на Киборг

motherbox

Когато Жената чудо (Гал Гадот) разглежда имейла от Батман (някои да ми обясни как се намира имейла на напълно непознат човек?), имаме възможността да видим, как точно е създаден Киборг (Рей Фишър).

По време на същия този клипа, бащата да Виктор (Фишър) споменава, че при себе си има предмет „US GOV object 06/19/82“, който ще съедини със сина си. Киборг дебютира в в брой 1-ви на комиксът Teen Titans от юни 1982г.

32) Батман срещу Супермен

костюм The Dark Knight Returns
В комикс поредицата, „Батман: Черният рицар се завръща“, излязла преди 30 години, Батман и Супермен се изправят един срещу друг, дълго време след като Лигата на справедливостта се е разпаднала. Във този филм се случва точно обратното, битката се състои малко преди сформирането на култовия екип от супергерои.

33) Joe->Kreh 😉

жокер34) Спасяването на Марта

Сцената където Батман спасява Марта Кент (Даян Лейн), е силно повлияна от сцена от „Батман: Черният рицар се завръща“, където в момента на битката, Батман разбива стена и грабва един от лошите, точно както той прави и във филма.

В този момент Анатолий Князев насочва огнехвъргачка към Марта и заплашва, че ще я убие. В комикса, това го прави член на банда, който държи пистолет към главата на отвлеченото дете. И в двата сюжета Батман държи пушка, насочен към злодея, който заплашва, че ще убие заложника.

Батман спокойно отговаря, „Вярвам ти“ и натиска спусъка. В комикса той всъщност не убиват члена на банда, но във филма Князев няма толкова щастлива съдба.

35) Зомби Супермен

супермен след бомба - The Dark Knight ReturnsКогато Супермен излита в космоса с Дуумсдей, правителството изстрелва ядрена ракета, която оставя Супермен реещ се в празното пространство. Сцената на разлагащият се в космоса Супермен е взаимствана отново от „Батман: Черният рицар се завръща“.

 

36) Корицата на Батман: Черният рицар се завръщакавър франк милър

37) Смъртта на Супермен
death

Дуумсдей и Супермен се убиват един друг в края на филма, подобно на „Смъртта на Супермен“ брой 75-ти, том 2-ри, публикуван през 1993 г.

38) Религиозни символи

cross
След смъртта на Супермен, телефонните стълбове, са приели формата на кръстове, намеквайки за връзката на спасителя, Иисус Христос, който отдава живота си, за да спаси своя народ.

39) Позната емблема

black

Ковчега на Супермен е обкован със сребърна „S“ емблема. В комиксът „Царството на Супермен!“, от поредицата „Завръщането на Супермен“ от 1993г.Човекът от стомана се завръща, облечен в черен костюм с подобна сребърна емблема.

40) При погребението

ковчег

41) Лекс в затвора

lex

Оранжевата затворническа дреха на Лутър има същия номер, 16-TK-421, като този на щурмовакът, на който Люк открадва униформата в Междузвездни войни, а номерът от досието на злодеят AC231940 е свързано с първото появяване на Лекс Лутър в комикс, в брой 23-ти на Action Comics, публикуван през април 1940г.

42) Полуделият от срещата си с извънземни Лекс

mother boxКогато Батман отива при Лекс в затвора, за да му каже, че го местят в Лудница в Аркъм, Лекс споменава, че времето им е изтекло и че „той“ идва. Батман си тръгва, но тогава злодеят започва да пее ДИНГ, ДИНГ, ДИНГ. Нищо чудно да е полудял наистина, (изглежда като онези, който полудяват след среща със същество от третия вид), но пък звукът на The Mother Boxes от комиксите е идентичен – ПИНГ, ПИНГ, ПИНГ

43) Супермен не е мъртъв?

final

Междувременно, тези от вас, които сте гледали Човек от стомана, помните как  почвата под краката на Супермен се тресеше, когато той се опитваше да лети във филма. Сега, почвата над ковчега на Кларк започва да трепери, което означава, че Супермен няма да остане за дълго мъртъв. Неговото неизбежно връщане от мъртвите, също напомня за „The Death of Superman“ (1993г.), където той всъщност е заспал специален криптонски сън, а не е умрял.

437c388370bec6bd6f41d61909088c33d23f5083

За да бъда максимално информативен в тази си статия, искам да събера също и информация относно самите снимките и актьорите в него. Приятно четене:

Идеята за Батман срещу Супермен на голям екран

Всъщност за филм със същото заглавие, се говори още през 2001г., като той е трябвало да бъде режисиран от немският режисьор Волфганг Петерсен (Под прицел, Еър Форс 1, Перфектната буря), със сценарии от Акива Голдсман (Батман: Завинаги, Батман и Робин, Красив ум), а всъщност този сценарий е свободен за разпространение и може да бъде намерен в интернет. В този неосъществен филм, годеницата на Брус Уейн е бутално убита от Жокера, а този който Батман да не го убие е само и единствено от Супермен. Така започва и битката между двамата. Голдсман е толкова сигурен, че ще заснеме Батман срещу Супермен, че дори загатва за него в друг филм, който продуцира, Аз съм легенда от 2007г., като в една от сцените виждаме преплетените емблеми на двата комиксови героя, като билборд на Таймс Скуеър и премиерна дата – 5 май 2010г.:

легенда съмФактологически бележки

Официално, продължението на Човек от стомана, бе обявено през 2013 година на Комикс изложението в Сан Диего, като режисьорът му Зак Снайдер още в началото наблегна, че главната история ще се базира върху поредицата комикси на Франк Милър, озаглавена Батман: Черният рицар се завръща от 1986г. Месец след тази новина, Снайдер обяви, че заглавието ще бъде Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта, като съвпадението със Лигата на справедливостта не е случайно.

Актьорите, изиграли Томас и Марта Уейн

Освен, че Лорън Коан (Марта Уейн) и Джефри Дийн Морган (Томас Уейн) изиграват родителите на  Брус във филма, двамата също участват и в телевизионния сериал Живите мъртви, съответно като Маги Грийн и Негън, а също и в Свръхестествено.

За Джефри Дийн Морган (който всъщност първоначално иска да изиграе Брус Уейн) това е втори път, в който изиграва убитият баща на супергерой от комиксите на DC. Първият път е в Пазителите (2009г.), отново на режисьора Зак Снайдър, където той изигра Комедианта, бащата Силк Спектър.

Как Бен Афлек е свързан с комиксите и Батман?

Ролята на Бен Афлек, като Батман е била пророкувана без да иска още преди 21 години от режисьорът Кевин Смит, който в в началните кредите на своят филм Кибици в мола (1995г.) представя героят на Афлек като Buttman.
buttman
Във филма Холивудленд от 2006г., Бен Афлек изпълнява ролята на Джордж Рийвс, актьорът който играе Кларк Кент/Супермен в телевизионен сериал „Приключенията на Супермен“ от 1950 г. Това прави Афлек първият актьор който е бил и Супермен и Батман на големия екран. В Холивудленд участва също и Даян Лейн, която в тазгодишния Батман срещу Супермен играе майката на Супермен.

affleck supermanАфлек всъщност е най-възрастният актьор изиграл ролята на Брус Уейн/Батман в киното. В Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта, той е на 42 години, докато колегата му Крисчън Бейл изигра филантропа милиардер, когато беше на 30 години. Майкъл Кийтън и Адам Уест са били на по 38 години, когато са се превъплатили в героят, а в своите филми за Човека прилеп, Вал Килмър и Джордж Клуни са били на по 36 години.

Батман: Маската на Фантома от 1993г.

Този много популярен анимационен за Батман от 90-те години бива споменат в разговор между Алфред и Брус, отнасяйки се че, целта която търси героят може да не е истинска,  а просто „един фантом“.

Недолюбваният Джеси Айзенбърг и ролята на Лекс Лутър

Едно от най-големите недостатъци в лентата, според критици и фенове, бе по адрес на Джеси Айзенбърг, в ролята на главният злодей Лекс Лутър. Преди да стане ясно, че той ще се превъплати в младият Лекс, за ролята бяха спрягани актьорите Мат Деймън, Брадли Купър, Хоакин Финикс, Адам Драйвърр и Жан Дюжарден.

Ерза Милър и ролята на Бари Алън/Светкавицата

Брадли Купър, Крис Пайн, Райън Куантън, Матю Фокс и Скот Портър са актьорите, които са били прослушани за ролята на Бари Алън/Светкавицата, но в крайна сметка тя отива в Езра Милър.

Майкъл Б. Джордан изиграва Човека факла вместо Киборга

Майкъл Б. Джордан, който озвучава Виктор Стоун/Киборг в анимационния филм Лигата на справедливостта: The Flashpoint Paradox (2013г.), беше считан за същата роля и за игралният филм, но в крайна той е избран да изиграе Джони Сторм/Човека Факла в миналогодишното злополучно рестартиране на Фантастичната четворка.

Тайлър Хеклин от Тийн Уолф и комиксовата вселена на DC

Тайлър Хеклин, или идолът на хиляди тийнейджърки, познат като Дерек от Тийнуолф за малко да замени Бен Афлек като новият Брус Уейн/Батман. Преди няколко седмици става ясно, че той все пак ще намаже и ще изиграе ролята на Супермен във втори сезон на сериала Супергър. Късметлия!

От тв сериала Смолвил в Батман срещу Супермен

В Батман срещу Супермен има най-малко трима актьори, които са имали роля в тв сериала Смолвил (2001-2011г.), разказващ историята на младият Супермен(????). Това са Ейми Адамс (Лоис Лейн), която там играе Джоди Мелвил, Джо Мортън (бащата на Киборга) изиграва д-р Стивън Хамилтън, Майкъл Касиди (Джими Олсън) играе Грант Гейбриъл.

Продуктово позициониране

Докато брус препуска през Метрополис, за да стигне до Уейн Тауър

закусвалня
закусвалня 2
безкохолно

iveco

Следващата статия с интересни факти ще бъде за филма Боен Клуб (1999). Очаквайте много скоро!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 65 = 73