На 19 август е премиерата на „Праведните Джемстоун“ – новият комедиен сериал на HBO, в който Джон Гудман е главата на световноизвестно семейство на телевангелисти, в което ударите под кръста, алчността и уж доброволческата работа в името на Господ Исус Христос са традиция.

У нас Джон Гудман е най-разпознаваем с ролите си в „Семейство Флинтстоун“, „Големият Лебовски“ и „Конг: Островът на черепа„.

Направихме селекция от 5 нестандартни филма, в който можете да го гледате в HBO GO

Не познавате Джак

2010, биография, драма, HBO Films, 129 мин.
Режисьор Бари Левинсън
С Ал Пачино, Дани Хюстън, Сюзън Сарандън и Джон Гудман

През 1990-а един лекар от Мичиган на име Джак Кеворкян изпълнява първото си асистирано самоубийство с помощта на изобретена от него машина, наречена Mercitron. Той иска да помогне на болната от алцхаймер Джанет Адкинс да вземе смъртоносна доза калиев хлорид. Това събитие бързо е превърнато в сензация от медиите в САЩ и отключва дълга десетилетие война между Кеворкян и съдебната система. Кеворяк е наречен “Д-р Смърт” от обществеността и продължава да използва Mercitron с пациентите, които пожелаят сами да прекратят мъките си. Филмът на Бари Левинсън проследява усилията на Кеворкян и неговите близки – сестра Марго, приятелят му Нийл Никол, активистката Джанет Гууд и адвоката Джефри Фийгър, докато те се борят да променят юридическите и етични норми, както и да предотвратят осъждането на Кеворкян.

Пазители на наследството

2014, драма, военен, Columbia Pictures, 113 мин.
Режисьор Джордж Клуни
С Джордж Клуни, Мат Деймън, Бил Мъри, Кейт Бланшет и Джон Гудман

Филмът се базира на истинската история за едно от най-известните търсения на „съкровища“ в историята на света. Главните герои са седем мъже, между тях директори на музеи, художници, артисти, архитекти, куратори, специалисти в история на изкуството, които се записват доброволци във Втората световна война, за да се опитат да спасят някои от най-известните произведения на изкуството от плячкосването на нацистите. Целта им е те да бъдат върнати на оригиналните им собственици. Задачата на седмината обаче включва състезание с времето, за да се предотврати разрушението на културно наследство, трупано в продължение на хилядолетия. Освен това те ще трябва да се борят и за собственото си оцеляване.

„Спийд рейсър“

2008, Warner Bros, екшън, 129 мин.
Режисьори Анди и Лари Уашовски
С Емил Хърш, Кристина Ричи, Матю Фокс, Сюзан Сарандън и Джон Гудман

Спийд рейсър профучава безстрашно през трасето, лети като стрела със своята кола и задминава всички останали, роден е да се състезава. Но когато отказва примамлива оферта от огромна компания, не само вбесява вманиачения собственик, но разкрива ужасна тайна – някои от най-големите състезания са нагласени от група безмилостни магнати! Единственият начин, по който Спийд може да спаси бизнеса на семейството си и спорта, който обича, е да победи компанията по нейните собствени правила. С помощта на семейството си и преданата си приятелка Трикси, Спийд се съюзява с някогашния си противник, за да спечели най-опасното състезание, отнело живота на брат му Рекс.

Тайните на Беки Б.

2009, Walt Disney, комедия, романтичен, 100 мин.
Режисьор П. Дж. Хоган
С Айла Фишър, Кристин Скот Томас, Джоан Кюсак, Хю Денси и Джон Гудман

Очарователната Беки Блумууд (Айла Фишър) живее в Ню Йорк и има една голяма мечта: да работи в най-доброто модно списание в мегаполиса. Един ден късметът й се усмихва и тя получава предложение да води рубрика с финансови съвети в бизнес списание от същата медийна група. За нейна огромна изненада, колонката й „Момичето със зеления шал“ не само става истински хит, но и тя се влюбва в своя шеф-работохолик (Хю Данси). Беки обаче има една тайна, която трябва да остане скрита от всички, и най-вече от новия й любим и това ще я вкара в много забавни и често опасни ситуации.

Цената на правосъдието

1999, уестърн, HBO Films, 111 мин.
Режисьор Джон Бедъм
С Джон Кюсак, Джон МакГинли и Джон Гудман

Мърл Рединг е търговец на коне в Уайоминг, който влиза в жесток сблъсък с Хенри Балърд – собственик на ранчо в съседство. Рединг обвинява Балард, че е наранил два от конете му, както и човека, който се грижи за тях – индианеца Били. Когато съдия Уилкинс отхвърля жалбата на Мърл, той решава да вземе правосъдието в свои ръце и тръгва на война срещу Балард. Желанието му да накара ранчерото да се погрижи за ранените животни води до жестоко преследване, убийство и сътресение в законодателството на Уайоминг.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =