Кои са най-ценните 59 секунди в живота ви?

 

Най-накрая на книжния пазар се появи гид за самоусъвършенстване, основан на реални научни изследвания – в лицето на „59 секунди: помисли малко, промени много” (ИК „Изток-Запад”) на проф. Ричард Уайзман. Задълбочено, но увлекателно авторът решава тежката задача да развенчае стотиците митове за постигане на просперитет в живота. Той систематизира многобройни съвети и техники от академичните списания в различни области на психологията, които са подкрепени с емпирични факти и са лесни за практикуване.

Ежедневно ставаме свидетели на появата на поредната книга, посветена на саморазвитието и просперитета. Всички тези сборници, наръчници и разнообразни четива ни учат как да улесним живота си, предлагайки бързи и лесни решения на всеки проблем. До каква степен тези съвети и упражнения са верни и доколко наистина помагат? Това е въпрос, чийто отговор сякаш остава загадка…

Британският проф. Ричард Уайзман, автор на познатата и у нас „Факторът Късмет”, се наема с предизвикателството да опровергае безбройните митове за самоусъвършенстване, лансирани от индустрията за самопомощ, позовавайки се на редица научни трудове и изследвания. Авторът предлага един новаторски подход за осъществяване на промяна, благодарение на която хората постигат целите и амбициите си не за месеци (понякога дори години), а за минути. „59 секунди” прави преглед на разработките, стоящи в основата на тази нова наука за бързата промяна, разкривайки блестящо как тези лесни и ефективни методи могат да станат част от нашето ежедневие.

Уайзман е единственият британски професор по Обществена психология. Той има международна репутация за своята изследователска работа в необичайни области, включително измама, късмет, хумор и паранормални явления. Цитиран е често от медиите, а изследванията му са излъчвани в над сто и петдесет телевизионни програми по целия свят. „59 секунди” е не само поредното ценно допълнение към библиографията на Уайзман, но и още един рационален изстрел в посока съвременни масови заблуди. При това: изстрел в десетката!

*

Най-сетне: гид за самопомощ, основан изцяло на истински изследвания. Идеален за ангажирани, любознателни и умни хора.”

Саймън Синг, автор на „Последната теорема на Ферма

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 2