Потопете се в света на Хари Потър с всички 8 филма от поредицата за момчето магьосник. Сагата по световно-известните романи на Дж. К. Роулинг проследява сблъсъка между Хари и Лорд Волдемор – тъмният магьосник, стремящ се към вечен живот и господство над магическия свят.
В HBO GO са достъпни и двата филма „Фантастични животни“ проследяващи приключенията на Нют Скамандър.

Хари Потър и Философският камък

Крис Кълъмбъс превръща бестселъра на Дж. К. Роулинг в завладяващо филмово приключение. Хари Потър (Даниел Радклиф) живее нещастно с леля си и чичо си, които не го искат. На 11-ия си рожден ден обаче разбира от великана Хагрид (Роби Колтрейн), че покойните му родители са били могъщи магьосници и че за него има място в престижното училище за магия и вълшебство „Хогуортс“, което се намира във вълшебен свят извън скучното съществуване на нормалните хора, наречени мъгъли. В „Хогуортс“ Хари бързо намира нови приятели и започва да разбулва мистерията около смъртта на родителите си, която изглежда съвсем не е била злополука.

Хари Потър и Стаята на тайните

След дълго лято с ужасното семейство Дърсли опитите на Хари Потър да се качи на влака за училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ и да започне втората си година там са осуетени. Единственото транспортно средство на разположение е вълшебна летяща кола, която за съжаление катастрофира в ценната (и изключително ядосана) Плашеща върба. Но всичко до момента изглежда като детска игра в сравнение с това, което го очаква тази есен из мистериозните коридори на „Хогуортс“. Злокобни гласове нашепват от стените единствено на Хари и изглежда, че неговият съученик Драко Малфой му има зъб. Скоро не само Хари се страхува за живота си, защото в училището започват да се случват ужасни неща. Появява се кървав надпис, който гласи: „Стаята на тайните е отворена, пазете се врагове на наследника“. Но какво означава всичко това? Хари, Хърмаяни и Рон правят всичко по магическите си сили и рискуват живота си, за да разбулят тази 50-годишна смъртоносна мистерия.

Хари Потър и Затворникът от Азкабан

Хари, Рон и Хърмаяни, вече тийнейджъри, се завръщат за третата си година в „Хогуортс“ и са принудени да се изправят срещу избягалия затворник Сириус Блек, който е огромна заплаха за Хари. Те се учат да яздят хипогрифи, да прогонват богърти и да пророкуват. Посещават магьосническото село Хогсмийд и Къщата на крясъците, смятана за най-обитаваната от призраци сграда във Великобритания. Но освен всичко останало Хари трябва да се пребори с изсмукващите душата диментори, да надхитри опасен върколак и най-накрая да се изправи пред истината за Сириус Блек и връзката му с неговите родители.

Хари Потър и Огненият бокал

Името на Хари Потър излиза от Огненият бокал и така той се превръща в участник в Тримагическия турнир – изключително трудна битка за слава между три училища по магия. Но ако Хари не е пускал името си в бокала, кой го е направил? Сега той трябва да се изправи срещу смъртоносен дракон, свирепи водни демони и омагьосан лабиринт, само за да се озове в капана на Онзи-който-не-бива-да-се-назовава. В екранизацията на четвъртия роман от поредицата за „Хари Потър“ на Дж. К. Роулинг всичко се променя, защото Хари, Рон и Хърмаяни оставят детството зад гърба си веднъж завинаги и се изправят пред предизвикателства, които никога не са си представяли.

Хари Потър и Нечистокръвния принц

Хари Потър се завръща в „Хогуортс“ за шестата си година и се изправя пред нарастваща опасност, която може да не е по силите му… Насърчени от завръщането на Лорд Волдемор смъртожадни започват да опустошават мъгълския и магьосническия свят, а Хари подозира, че в „Хогуортс“ се крият нови опасности. Дъмбълдор бърза да подготви Хари за наближаващата последна битка и го води на опасна мисия в търсене на ключа, който може да разбие защитите на Волдемор. Междувременно тийнейджърите са под въздействието на бушуващи хормони – приятелството на Хари с Джини Уизли прераства в нещо по-дълбоко, Лавендър Браун обсипва Рон с внимание, Хърмаяни кипи от ревност, а кутия шоколадови бонбони с любовна отвара попада в грешните ръце.

Хари Потър и Даровете на смъртта – 1 и 2 част

С риск за живота си Хари, Рон и Хърмаяни се опитват да открият и унищожат ключа към безсмъртието и падението на Волдемор – хоркруксите. Съвсем сами, без напътствията на своите преподаватели и защитата на професор Дъмбълдор, тримата приятели трябва да разчитат един на друг повече от всякога, но има тъмни сили, които заплашват да ги разделят. Междувременно магьосническият свят се е превърнал в опасно място за всички врагове на Черния лорд. Войната, от която всички са се страхували, вече е започнала и смъртожадните контролират Министерството на магията и дори „Хогуортс“, тероризират и арестуват всеки, който дръзне да им се противопостави. Но все още не са успели да се доберат до това, което Волдемор иска повече от всичко останало: Хари Потър. Избраният се е превърнал в преследвания – смъртожадните търсят Хари навсякъде и им е заповядано да го отведат при Волдемор… жив. Единствената надежда на Хари е да намери хоркруксите преди Волдемор да открие него, но по време на търсенето попада на стара и почти забравена история – легендата за Даровете на смъртта.

В последното приключение от филмовата поредица за Хари Потър Хари (Даниел Радклиф), Рон (Рупърт Гринт) и Хърмаяни (Ема Уотсън) се подготвят за финалната битка срещу Лорд Волдемор (Ралф Файнс), който е решен да унищожи Хари веднъж завинаги. Но за да надвият могъщия Черен лорд и да осуетят плановете му първо трябва да открият и унищожат последния хоркрукс – последната частица от душата му, която го прави безсмъртен.

Фантастични животни и къде да ги намерим

Базиран на едноименния роман на Дж. К. Роулинг, филмът не е нито предистория, нито продължение на сериите за Хари Потър, а по-скоро разширения на магическия му свят. Носителят на „Оскар“ Еди Редмейн е в ролята на Нют Скамандър – прочут магизоолог. През 1926 той тъкмо е приключил глобална обиколка в търсене и документиране на необичайните създания по света. Той спира за кратко в Ню Йорк и вероятно не би се задържал дълго там, ако не попада на персонаж на име Джейкъб, неразрешен случай с магия и бягството на някои от собствените му фантастични животни, които биха предизвикали неприятности в магьосническия свят. Музиката към филма е дело на българския композитор Марио Григоров.

Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд

Филмовата поредица „Фантастични животни“ разказва за магически приключения от преди времето на Хари Потър. В края на първия филм могъщият тъмен магьосник Гелърт Гринделвалд (Джони Деп) е заловен от МАКУСА (Магьосническия конгрес на Съединените американски щати) с помощта на Нют Скамандър (Еди Редмейн), но заплахите му не остават само празни думи – Гринделвалд успява да избяга от ареста и започва да събира последователи, повечето от които не знаят, че истинската му цел е върховно господство на чистокръвните магьосници. В опит да осуети плановете на Гринделвалд Албус Дъмбълдор (Джуд Лоу) търси съюзник в лицето на бившия си ученик Нют Скамандър, който е съгласен да помогне, но не осъзнава с колко опасна задача се заема.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

35 − 29 =