Обичаният влогър Стан отново е част от специалната инициатива на Cartoon Network срещу тормоза между деца „Имаш силата – бъди приятел“. Като част от начинанието Стан (@inStanT) ще разказва за уроците, които е научил за приятелството и ще отговаря на въпроси по темата на Instagram страницата си. Проблемът с тормоза е нещо, с което той самият се е сблъсквал в тийнейджърските си години и използва възможността да сподели за изживяванията си и как се е справил.

На сайта budipriatel.cartoonnetwork.bg децата и родителите могат да научат повече по темата за тормоза и как да са добри приятели. А всички ентусиасти, които искат да спечелят фото принтер и още редица подаръци от Cartoon Network, могат да се включат в творческото състезание за класове.

Вашата задача е да направите „колаж  на най-добрите приятели“, заедно с вашия клас. Това означава всеки един от вас да нарисува най-добрия си приятел и да съберете рисунките в една обща творба/колаж – голям 70х100см.  А учителят ви трябва да изпрати снимка на дизайна и данните си на имейла ни. Научете повече, като прочетете по-надолу.

КАК МОЖЕТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ УЧАСТИЕ?

Първо ще ви помолим да попълните, с класа участник, анкетата „КАКВО ЗА МЕН Е ИСТИНСКОТО ПРИЯТЕЛСТВО?
Състезанието е отворено за всички учители и възпитатели , които обучават клас от максимум 35 деца на възраст 5 – 15 г.
Всеки учител/ възпитател се записва за участие в състезанието от името на класа. Трябва да са изпълнени следните условия:
А) Под ръководството на учителя/ възпитателя, класът трябва да създаде „колаж на най-добрите приятели“. Резултатът трябва да представлява (цифрова) снимка с максимален размер 5 MB.
Б) Дизайнът трябва да бъде изпратен на [email protected] в рамките на периода за записване (11.11.19 – 08.12.19), като в текста на самия имейл трябва да бъдат предоставени и данните, изброени по-долу:

1) Име на учителя/възпитателя
2) Имейл адрес на учителя/възпитателя
3) Име на училището/др., в което преподава учителят/възпитателят
4) Класът, създал въпросния колаж
5) Снимката на колажа

ПОБЕДИТЕЛИТЕ

На първо място беше класиран 4-ти „Б“ клас от Трето основно училище “Братя Миладинови” в гр. Гоце Делчев. Класиран на второ място е колажът на 1-ви „Б“ клас СУ “Христо Ясенов” в гр. Етрополе, а на трето са Трета подготвителна група “Делфинче” от ДГ №3 „Звездичка“ вгр. Варна.

Носителите на награда ще бъдат избрани на 10 декември 2019 г. от специално жури. Уведомление за определените победители ще бъде изпратено на избраните участници по имейл в срок от 5 работни дни.

ПРАВИЛА

НАГРАДИ

Носителят на първа награда ще получи:

  • цветен фото принтер за класа;
  • грамота, обозначаваща спечеленото място;
  • „колажът на най-добрите приятели“ в рамка (реален р-р 70×100см);
  • подаръчен комплект с награди от Cartoon Network за всяко дете;

Всеки награден подгласник ще получи:

  • грамота, обозначаваща спечеленото място;
  • „колажът на най-добрите приятели“ в рамка (реален р-р 70×100см);
  • подаръчен комплект с награди от Cartoon Network за всяко дете;