COVID 19 ваксините са тук, но скоростта на ваксиниране няма нищо общо с първоначалните нагласи и очаквания. Това е лоша новина за всички българи, все пак искаме всички да са в безопасност и да са здрави, но е и лоша новина за филмовата индустрия. Особено за собствениците на кина, които се надяваха, че през март ще се завърнат на екран големите блокбастъри. Ако всичко, което се тиражира в светските среди се окаже вярно- предстои ни нова масирана поредица от отлагания и промени на премиерните дати. Бавното ваксиниране предвещава един много дълъг период на възстановяване, който изключва март месец за рестарт.

„Морбиус“, „Пепеляшка“, „King’s Man“, „Смъртта може да почака“ със сигурност няма да запазят актуалните си премиерни дати. Това лишава кината от възможност да дадат блокбастър на зрителите си до месец май, когато се очаква Марвел да пуснат „Черната вдовица“. Според сигналите на Марвел и коментарите на Кевин Фейдж, премиерата на филма и други заглавия на Марвел през Май са далеч от сигурни…

Черната вдовица„, „Free guy„, Круела“, „Infinite“ и „Бързи и яростни 9″ са на редичката за отлагане. Според източниците ни, много от тези филми ще бъдат отложени или ще преминат на дигитална премиера паралелно с кино премиера, ако нещата не се подобрят през следващия месец.

Вече сме преживявали това- огромен набор от високобюджетни филми да отлагат премиерите си седмици и месеци преди своя дебют. Все пак студията трябва да решат дали да похарчат милиони за маркетинг или не… Ако кината не рестартират нормално работа до май, то студията едва ли ще рискуват.

Според материал на д-р Антъни Фаучи (главния учен в САЩ, отговарящ за неща свързани с COVID 19) в New York Times, концерти и събития на живо, както и кината няма да заработят нормално до есента на 2021г. Трябва 70-85% от населението да се е ваксинирало до тогава. Ако това е така, всички големи летни премиери също ще потънат. А кои кина ще оцелеят до тогава?

Май 2021г. няма да върне нормалността във филмовата индустрия. Поне не скоро…

Източник: The Playlist

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 81 = 89