Филмовата вселената на DC започва да демонстрира наченки на огромно разрастване. Плановете включват поне по 2 филма годишно на DC, които да излизат директно по HBO MAX. Тя започна с „Човек от стомана“ на реж. Зак Снайдер през 2013г. Три години по-късно видяхме „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“, където се запознахме с Жената чудо. После дойде „Лигата на справедливостта“, „Отряд самоубийци“ и всичко замря. Докато не се появи „Жената чудо“ и „Аквамен“, който се превърна в първия от вселената с приходи от над $1 млрд. Плановете за бъдещето са неясни, въпреки обявените рамките от компанията.

Президента на DC FILMS, Уолтър Хамада сподели, че всяка година по два DC филма ще излизат директно за HBO MAX, а към тях ще излизат по още 4 на кино. Всички филми ще се фокусират върху малки герои, по рискови (Старгърл, Статик Шок и др.)Освен филмите са възможни и сериали, които да се свържат в общата вселена.

Идеята за разработване на по-малки филми, сериали и кино блокбастъри е първата стъпка към някакъв план за създаване на някаква вътресвързана филмова вселена. Предстоящите „Отряд самоубийци“ „Светкавицата“ и „Аквамен 2“  са опит за връщане към най-добрата форма на идеята.

Източник: ScreenRant

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 5