Окончателното решение на Disney за предстоящата премиера „За душата“ вбеси европейските кина. Той няма да излезе на голям екран, заминава директно на Disney +! Кино операторите в Европа споделиха, че това решение ги е шокирало и обезсърчило. Много хора няма да могат да гледат филма.

Излезе официално изявление на Международен Съюз на Кината (UNIC), който представлява европейските кино оператори:

Много кина в Европа и по целия свят са отворени и предлагат безопасно и подобаващо завръщане на зрителите към кино преживяването. Кино операторите са инвестирали изключително много за създаването на възможно най-безопасното преживяване, на базата на предстоящи нови филми. Изключително притеснителен е последния удар относно „За душата“. Филмът бе показна по ключови европейски фестивали и се разчиташе на неговата премиера много. Видяхме го на BFI London Film Festival. След седмица ще го гледаме на Roma Film Festival. Има доказателства- зрителите се завърнаха. Преживяванията им са безопасни и приятни. Повече от ясно е, че премиерите на нови филми са начина да възобновим ходенето на кино. Много кина след повторното си отваряне прожектират неизмерим брой местни продукции и това подчерта ясната нужда от големи, блокбастър премиери. „Мулан“ дебютира по Disney + дори там, където имаше отворени кина.

Решението за отлагане на заглавията е изключително разочароващо и притеснително. То само ще отложи деня в който цялата индустрия и зрителите ще оставят кризата зад себе си. Ситуацията е фрустрираща не само за кината и зрителите, а със сигурност и за създателите на филми, както и самите таланти, които искат да видят филмите си на голям екран. Много кина ще затворят. За времето, когато студията решат все пак да пуснат филмите си в кината, голяма част ще са претърпели непоправими загуби и няма да могат да се върнат на пазара.

Източник: Variety

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

86 − = 80