Disney започнаха да преструктурират целите си. Вече фокусът на компанията е стриймингът. Стартът на Disney + преди по-малко от година вече се превърна в огромен успех за тях. Услугата е сериозна конкуренция на стрийминг монополиста Netflix.

Фокусът на Disney +  е върху семейно ориентирани продукции за домашно забавление. Това обаче го поставя в неудобна позиция спрямо хегемона Netflix. Все пак сме в ранните дни на феномена- стрийминг. През 1955г. Disney отвориха за първи път Disneyland и всички си мислеха, че това ще е доста катастрофално начинание. В началото резултатите и там бяха слаби, но в крайна сметка компанията притежава шест парка само в САЩ и 65г. по-късно те са по-успешни от всякога. Цифрите никога не са се върнали назад, а само са нараствали. Това сочи, че Disney отново са на прав път и тепърва ще утъпкват своите пътеки в сравнително новия свят на стрийминг услугата.

COVID-19 кара света, кината и компаниите да преосмислят своите стратегии за филмите. Disney вече вземат първите сериозни решения. Според тяхно прес съобщение, компанията официално фокусира енергията си върху създаване на съдържание за стрийминг и по-конкретно, оригинални продукции за Disney +!  Те дори създадоха самостоятелна Media and Entertainment Distribution group, които поемат всички аспекти на стрийминг услугите им. Изявлението на изпълнителния директор на Disney, Боб Чапек, гласи:

След изключителния успех на Disney + плануваме да увеличим нашия бизнес за директна консумация. Ще правим съдържание, каквото клиентите ни искат най-много. Ще го доставяме по начина, по който клиентите искат да го гледат. Екипите ни ще създават първокласно съдържание, базирано на франчайз идеята, което ще предоставяме през всички платформи- Hulu, ESPN+,Disney + и предстояшия Star International Streaming service.

Със сигурност COVID-19 e основната причина за това решение, въпреки че от компанията отричат. Според тях, тази посока винаги е била в плановете им. Факт е, че COVID е забързал решението им. Новината е още по-лоша за кината, които вече страдат неимоверно в опитите си да оцелеят в пандемията без нови филми. Disney обаче са по-фокусирани върху собственото си оцеляване и адаптиране в тези трудни времена. Стриймингът бележи изключителен възход през изминалите няколко месеца.

Източник: Screenrant

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here