Сериалът е стряскащ модерен прочит на три класически детски приказки HBO GO Разкажи ми приказкаHBO GO Разкажи ми приказка

„Разкажи ми приказка“ е точно толкова стряскащ и подсилващ мрачните детски приказки, с които сме израстнали, колкото бихме очаквали. Сериалът е базиран на сюжетните линии в „Червената шапчица“, „Трите прасенца“ и „Хензел и Гретел“. Той преекспонира по впечатляващ начин поуките в тях. Действието се развива в съвременен Ню Йорк и дава заявка за качествен психотрилър още в първите си минути. Причината е гореща сцена между Червената шапчица и Големия лош вълк. Ким Катрал е Колийн –  една невероятна и нетрадиционна баба. Тя се изправя пред реалността, че вече е зряла жена и трябва да защити внучката си Кайла. Интерпретациите не спират дотук –  трите прасенца в сериала са въоръжена банда крадци на бижута. Те планират поредния си обир, за да може лидерът им Еди – Пол Уесли от „Дневниците на вампира“,  да поправи дома си, но всичко става по-объркано и кърваво, отколкото са планирали.

Вижте трейлъра:HBO GO Разкажи ми приказка

Майсторското преплитане на приказните сюжети в мрачна трилър действителност е дело на Кевин Уилямсън, познат ни с “Писък”, “Знам какво направи миналото лято” и “Дневниците на вампира”.HBO GO Разкажи ми приказка

Първият сезон на „Разкажи ми приказка“ се развива в 10 епизода от по 60 минути. Пилотният е наличен от днес в онлайн стрийминг платформата HBO GO, вторият ще бъде достъпен утре – 9.11 и в последствие нов епизод ще има всеки следващ четвъртък.

Телевизионната премиера ще е чак през януари. Любителите на стрийминга имат предимство да изгледат първи този съвременен прочит на поуките от приказките, преплитащ любов, загуба, алчност, отмъщение и убийство.

HBO GO Разкажи ми приказка
 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here