В началото на месеца по „Netflix дебютира може би най-амбициозната продукция, която са създавали от много време насам. Откритият гей Райън Мърфи представи своето обяснение в любов към златните години на Холивуд по начин, който… никога не се е случвал. Минисериала се разгръща в една седем епизода, но разказва за цяла една епоха…

Историята

Всички в Холивуд работят в сферата на киното. Актьори, сценаристи, режисьори… Всички се редят по кастинги и чакат звездния си миг. Но Холивуд от онези години е място на хомофобия, сексизъм и жесток расизъм. Ами ако всичко това се обърне и Холивуд през 40-те на миналия век се превръща в прогресивно мислещ, като Холивуд днес?! Ако първата тъмнокожа актриса спечелила Оскар за главна-женска роля не е Хали Бери от 2001г., а е някоя друга… 60г. по-рано…?

Защо си струва?

Сериала е жесток шамар към порядките и правилата на Холивуд от онази епоха. Всичко забранено и невъзможно тогава, се случва. Хората се превръщат в по-широкоскроени и мислещи по време, в което това е смятано за ерес. Филмът завършва толкова положително и емоционално, че ще ти иде да се запиташ, дали не са пресолили манджата? И все пак ще изключиш телевизора усмихнат и доволен.

Защо би се колебал да започнеш „Hollywood“ на Netflix , а не трябва!

Филмът е едно от най-красивите визуални пиршества. От години толкова красива и взискателна сценография не ни е заливала. Музиката, костюмите, прическите, поведението, привичките… всичко ще ви върне в една по-проста, по семпла и същевременно по-сурова и НЕ ГОТОВА за съвременните разбирания епоха. Ще видите двама мъже да се държат за ръце на Оскарите във време, когато е по-възможно да ги разстрелят публично, отколкото да ги приемат! Актьорските изпълнения на ВСИЧКИ- си струват! Дори началните надписи и катеренето по надписът Холивуд е нещо толкова впечатляващо, което ще носи умиление на душите ви всеки път.

Излезли сезони до момента?

До момента на публикуване на този материал (31.05.2020г.) е излязъл един сезон със 7 епизода!

Къде може да го гледате?

Целият сезон е достъпен за всички абонати на Netflix. Това е тяхна, оригинална продукция.

Вижте и останалите ни предложения в рубриката Задължителен за гледане!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here