WarnerMedia най-вероятно ще се спънат сериозно след скандалното им HBO MAX обявяване (справка тук). Те обявиха, че всичките им филми през 2021г. ще излязат едновременно в кината и по HBO MAX. Сега Legendary влизат в играта и възнамеряват да спрат този план за две от най-големите заглавия- „Дюн“ и „Годзила срещу Конг“.

Според източника ни, Legendary подготвят правни действия срещу решението на Warner Media. Те съфинансираха филмите , като част от продължително партньорство между двете компании. Волята им обаче е ясна- те не са съгласни с буквалното „премахване“ на част от печалбите с този ход, особено с ваксина против вируса буквално зад ъгъла. Анализатова Майк Флеминг сподели следното:

Чувам, че Legendary Entertainment ще изпратят правно писмо към Warner Bros, което ще декларира несъгласието им с  премиерите по кината и същевременно по HBO MAX , на „Дюн“ и „Годзила срещу Конг“. Legendary твърдят, че Netflix са искали да изтеглят „Дюн“ от Warner Bros. предлагайки $200 млн. , преди да бъдат блокирани от тях в името на HBO MAX. Никой в Legendary не е бил информиран ПРЕДИ прес съобщението на Warner от миналата седмица.

Legendary имат приоритет в една съдебна битка. Те са финансирали 75% във всеки от двата филма.

По отношение на „Дюн“ с този звезден актьорски ансамбъл надеждите са поне за $1 млрд. приходи от световния боксофис и старт на франчайз. С HBO MAX обаче…

Премиерата на „Годзила срещу Конг“ е на 21.05.2021г., „Дюн“ е насрочен за 01.10.2021г.

Източник: MovieWeb

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 + = 54