След повече от десетилетие на супергеройски филми, Марвел най-сетне ознаменуваха първата ЛГБТИ връзка на екран с целувка във „Вечните“.

Предстоящия филм от кино вселената на Марвел включва Брайън Тирий Хенри (Атланта) в ролята на Пастос. Той е първия открит гей-супергерой във филм на Марвел. В ролята на неговия съпруг е Хааз Слейман (Little America). В четвъртък (13.02.2020г.) Слейман проговори за емоционалната целувка на екран, която героите им споделят.

Това е красива, много вдъхновяваща целувка. Всички на снимачната площадка плакаха. За мен е изключително важно да покажа, колко красиво и изпълнено с любов може да бъде едно еднополово семейство. Брайън Тирий Хенри е изключителен актьор. Той донесе много красота в своето изпълнение. В даден момент сякаш виждах дете в погледа му. Изключително важно е да напомним на света, че ние в ЛГБТИ общността сме били деца в даден момент. Това някак се забравя и ние винаки стъпваме на своята сексуалност и бунтовническата си душа. Някак забравяме връзката с човешкото. – сподели актьора пред NewNowNext

Актьорът Слеиман добави още, че е горд да бъде първия открит гей в супергеройските истории на Марвел.
Омъжен съм за гей-супергероя Пастос, изигран от Брайън Тирий Хенри (Атланта). Ние представяме едно гей-семейство и имаме дете. – добавя актьора.

Президентът на Марвел Студиос, Кевин Фейдж потвърди преди време, че „Вечните“ ще включват открит гей-герой. Така студиото ще задълбае в ЛГБТИ представянето на екран.

Той е омъжен. Той има семейство и това е част от неговата същност!

Вечните“ ще включва и първия глух герой. В ролята ще видим Лорън Ридлоф. Така Marvel ще продължат да чупят бариерите на Холивуд.

Премиерата на филма е насрочена за 06.11.2020г. Разпространява за страната- Форум Филм България.

Източник: Entertainment Weekly

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 75 = 78