Мразовита неделна вечер. Малкото НДК. Кино Люмиер- LIDL! Киномания 2017 и предпремиерна прожекция на „Pro Любов. Само за възрастни“ цели 2 месеца преди официалния старт на заглавието за страната. По покана на разпространителите от ПЛАН Б, грабнали поканите в ръце, нахълтваме в киното и полека с тълпата, започваме да пълним залата. И за наша всеобща изненада залата, за тази комедия със сравнително слаба рекламна кампания до момента, се ПЪЛНИ. До последния стол. Дори мерваме правостоящи тук там. Хора седнали по стълбищата. УАУ! Светлините угасват. Прожекцията започва….

А сега забравете ВСИЧКО, което знаете за руското кино. ВСИЧКО, което ви изплува в съзнанието, когато чуете, че даден филм е руски. Това е най-модерния, най-актуалния, най-свежия и up to date филм, който е излизал от тази част на света от много, ама наистина МНОГО време насам.

Убийствена руска комедия с главен герой: любовта. В суматохата на ежедневието хората търсят нови умения и курсове с всякакви теми, включително „как да спасим любовта”. Дали чрез готвене, дали чрез специални сексуални практики или следвайки
съветите на световен лектор, специалист по любовта, но само на книга, в ролята Джон Малкович. Изгубените в мегаполиса герои се срещат на лекцията му и всеки има по една любовна история, с която да ни разсмее или шокира.

Преди всичко- това е най-модерния руски филм, който някога сме гледали. Лъскави улици. Секси облекла. Това е най-безкомпромисния филм, задръжките отсъстват, цензурата я няма, а изненадите в престъпването на граници следват една след друга. Първата история включва страхотна, млада, нахакана мацка, която ще обърне стереотипите ви за средностатистическа рускиня. Следват истории с изключителна дебеланка, която се развихря брутално в садо-мазо светлина, има суингъри, има прекрасна двойка показваща завидни, голи тела, тийнейджърка  и нейния път към похотта и разврата, най-търсения и харесван руски актьор в наши дни (истински сладур, дъвка за окото) и една поучителна история за дългогодишния брак с главен герой- Джон Малкович.

Филмът изследва различни аспекти на любовта- похот, секс, разврат, извращения, суинг, желание да загубиш девствеността си (ама не просто ей така), желание за дете, желание да запазиш брака си. Историите са много, героите са много, изводът винаги е един- любовта е природна стихия и тя движи живота на всеки от нас. Всички ние по един или друг начин се стремим да я имаме в живота си. А получим ли я, се опитваме да я задържим. Да подклаждаме огъня. Да провокираме интереса. Филмът ИЗОБИЛСТВА от такива обрати, такова престъпване на граници, че в даден момент ви гарантирам, че ще се почувствате неудобно. Само ще загатна за една от сцените:

Класна стая. Учениците са жени на средна възраст. Пред всяка от тях на бюрото има вибратор. Учителката започва да предава.

-Да се подготвим сега. Запретнете косите назад, навеждате се внимателно и започвате.

Камерата се измества зад всички и почва да снимка как едновременно се навеждат и започват да СЕ УПРАЖНЯВАТ върху вибратора.

Не ме разбирайте погрешно. Усещането КАТЕГОРИЧНО не е тип „Страшен филм“, но циркът е пълен и искрения смях е гарантиран. Реакциите в залата бяха от позитивни към екзалтирани, а на няколко пъти през прожекция и след финалните надписи имаше БУРНИ аплодисменти.

„Pro Любов. Само за възрастни“ троши клишета и престъпва границите и нормите на въображението ви от началото до края. Точно това престъпване на клишетата и установените норми буди неистов смях и искрена възхита на смелостта на актьори, сценаристи, режисьор и екип.

„Pro Любов. Само за възрастни“ идва по родните екрани от 19.01.2018г. благодарение на разпространителите от План Б. А най-забавната част е, че тази цапната в устата комедия е получила категоризация от Националния Филмов Център 12 +! След като изгледате филма СИЛНО се съмнявам, че ще сте съгласни с нея 🙂

Лек, разтоварващ, забавен, модерен, свеж и различен. Този филм е глътка чист въздух, каквато не сме поемали от много, МНОГО време насам! Зад разпространителската компания ПЛАН Б, стой реж. Зорница София, чиито „Войвода“ в началото на 2017г. се превърна в истински фурор по родните екрани. Представяме ви и няколко снимки от събитието.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

45 − 42 =