rampage постерRampage: Унищожителите на 3D или не? Кой формат да изберете?

Голямата премиера тази седмица в родните кина е „Rampage: Унищожителите“. Или поредния плиткоумен блокбастър на Дуейн Джонсън. Може би са малко онези от вас, които ще имат възможност да избират между 2D и 3D прожекция. А може би още по-малко са онези от вас, които изобщо ще се чудят дали да отделят време и пари и гледат изобщо този филм. Но точно за тези малко… сме тук за да съветваме. Двуизмерна или триизмерна прожекция? Какво ще загуби филма , ако си спестите пари от по-скъпата 3D прожекция? Rampage: Унищожителите на 3D или не?

Колкото и чудесно да се вписва „Rampage: Унищожителите“ сред задължителните филми за триизмерна прожекция, той има един минус. В него са налични и не малко по-драматични моменти, в които 3D-то трудно може да бъде усетено. От друга страна при плануването трябва да се влагат допълнителни усилия за надмогване на тъмния филтър а 3D очилата. Не се ли вложат- това ще доведе до намаляване яркостта на образите и трудно следене на случващото се на екрана.В „Rampage: Унищожителите“ положението е на границата да излезе от контрол. Когато започва голямото чупене и размазване, „Rampage: Унищожителите“ не се свени да запраща към външните граници на екрана хеликоптери, същества и всякакви елементи от случващото се на екрана. Ефектът е чудесен, но единици са тези, които успяват да счупят бариерата и „напуснат“ очертанията на кино платното.

За дълбочината на образите и тяхната яркост

Чудесно разграничаване на герои и бекграунд. Добро усещане на дълбочина към случващото се в дъното на кадъра, но… Ако се вгледате внимателно ще откриете в дъното на тази дълбочина едни плоски образи. Много по-плоски от самите герои и елементи в предния план на кадъра. Ако вземем под внимание кафяво-черно-сивата палитра от цветове, която съпътства филма… може би е трябвало повече усилия посока яркостта му. Ако към тези цветове добавим 3D очила със черно-сив филтър, нещата стават страшни. Една картина с отмити цветове, допълнително замъглена от тъмните филтри на очилата.

„Rampage: Унищожителите“ е филм, който препоръчваме да гледате на 3D. Направите ли го- внимавайте. Отидете на прожекция в кино, на което вярвате. Киното трябва да сте сигурни, че използва прожектора си на максимум и не пести, за да НЕ наруши допълнително усещането от и без друго.

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 5 от 5 точки
Плануване и усилия 4 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 5 от 5 точки
Дълбочина на образите 5 от 5 точки
Яркост на екрана 4 от 5 точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here