Rogue one бе огромна каша, всичко бе като блато…

Сценаристът Тони Гилрой, разбуни духовете сред феновете на Междузвездни войни с изказването си, че „Rogue one бе огромна каша“. Припомняме ви, че той бе повикан в последния момент за да работи върху поправките на Rogue One. След неговата намеса започна дълга поредица от допълнителни снимки по филма. По негови думи, заглавието е било в огромни, огромни проблеми.rogue one бе огромна каша – си спомня Гилрой- и единственото, което можех да направя е бе да подобря нещата.

Продукцията по Rogue One: История от Междузвездни Войни бе на път да влезе в период на допълнителни снимки. Това предизвика притеснения у феновете и множество слухове в Холивуд. Стана ясно, че Гилрой е бил доведен в екипа, за да направи корекции по режисьорската версия на готовия филм. Също така да напише допълнителни материали, за да обогати историята. Да подпомогне режисьора Гарет Едуардс, в ролята на режисьор на втория екип, по време на допълнителните снимки.

Rogue One: A Star Wars Story
L to R: (Felicity Jones) & (Diego Luna)
Ph: Film Frame
©Lucasfilm LFL

Дойдох след като режисьорската версия на филма бе готова. Получих добавяне на името ми, като съсценарист. Но историята бе каша. Всичко бе, като в блато. – споделя Гилрой.

Една налудничава история…

Джоунс е Джин Ерсо и се присъединява към екип от шантави герой. Те се съюза на бунтовниците и ще крадат плановете на звездата на смъртта. Всичко това се случва преди „Нова надежда“.

Ако погледнеш филма, си даваш сметка че цялата трудност, объркване и умни хора са причинени от грешни решения. Идвайки на борда и погледайки нещата от страни- всичко се оказа доста просто за разрешаване. Това е филм, в който всичко е просто. Всички ще умрат. Това е филм за саможертвата. – добавя Гилрой

Преди време режисьорът Гарет Едуардс бе споделил, че винаги е имало планове за допълнителните снимки. Всички са знаели, че в даден момент ще трябва да се върнат и направят още неща. Просто не са знаели какви са, докато филмът не е влязал в монтажната зала.

Rogue One: A Star Wars Story
(Felicity Jones)
Ph: Film Frame
©Lucasfilm LFL

За често срещаното явление

Допълнителните снимки са често срещано явление. Особено при мащабните блокбастъри. Има множество малки детайли за доизпипване. Но това са малки неща във вече съществуващ, заснет материал. Катлийн Кенеди (президентът на Lucasfilm) допълни, че нищо по историята НЕ Е пипано.

Бен Менделсон, който изпълняваше ролята на злодеят Орсън Креник споделя различна история. Според него е имало огромни различия във визуализациите. Става въпрос за поне 20-30 сцени.

Гилрой допълва, че поправката е била кристално ясна за него. Тя се е отнасяла за героите на Джоунс и Диего Луна. Той е забелязал липсващата чистота в няколко от героите. Но е спрял до там, за да не превърне корекциите във фундаментални. Че кой знае какво биха направили хората.

Rogue One: A Star Wars Story
(Donnie Yen)
Ph: Film Frame
©Lucasfilm LFL

Дали Тони Гилрой ще се завърне за още Междузвездни войни?

Не изгарям от желание. Някак не ми пасва. А и не мисля, че Rogue One е филм от Междузвездни войни по много причини. По-скоро е филм от сорта на Битката за Британия.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here