Скоро получихме първия поглед към предстоящ филм от „Междузвездни войни“. Първия от доста време насам. Краят на ерата на Скайуокър. Но не преди да видим името в заглавието на филма за първи път!The Rise of Skywalker

Междузвездни войни епизод 9: Възходът на Скайуокър“ доведе до тонове спекулации. Какво точно означава заглавието? Моменталните теории, които заваляха… се оказаха погрешни. Част от тях са:The Rise of Skywalker

  • Скайуокър се отнася за Рей. Филмът ще поправи обяснението на „Последните джедаи“, че родителите на Рей са никои.
  • Скайуокър се отнася за Бен. Той ще си върне името и ще се откаже от тъмната страна на силата.The Rise of Skywalker
  • Скайуокър се отнася за Лея.
  • Скайуокър се отнася за Люк. Той ще се превърне в едно със силата и ще покаже много.
Всички тези теории бяха закопани в един единствен туит от актьора Марк Хамил. Той бе последния пирон в ковчега, че всички са погрешни.

Време е да се откажем от идеята, че някой тайно е Скайуокър или ще си върне семейното име.The Rise of Skywalker

Всъщност Скайуокър ще замени думата Джедай. Желанието на Люк ще се изпълни. Джедаите ще спрат да съществуват. Чисто и просто вече ще тренираш, за да станеш Скайуокър, а не Джедай. Ще има разлики между двете.

The Rise of SkywalkerДжедаите по начало не са зли. Ситите са онези, които измъчват хората и унищожават планети. Но и джедаите не са света вода ненапита. Те създават Дарт Вейдър, като откъсват Анакин от майка му. Не му позволяват да я види или да я доведе със себе си. Това води до смъртта и. Той трябва да крие любовта си към Падме, което води и до нейната смърт. Правилата на Джедаите за привързаност към семейството водят до абсолютната им тъпота и това да позволят да бъдат почти затрити от един Сит. Джедаят Люк е причината Бен да се обърне към тъмната страна и всичко, което следва от това.

Люк е прав. Джедаите трябва да спрат да съществуват. Това не означава, че всички трябва да спрат да използват силата и да захвърлят светлинните си мечове. Ами ако Рей е първата Скайуокър, която ще даде баланс на силата? Ами ако тя бъде мостът между арогантните монаси и убийствените сити? Дали това няма да е най-доброто за галактиката?

Епизод 8 подготви това. Идеята е, че Скайуокър-ът може да се появи от всякъде. Родителите на Рей са никои и така ще останат. На финала на филма, случайно момче показва признаци на силата. Това е различно от Джедайската идея за семейството и кръвната линия. Да си Скайуокър не е наследство. Това е философия. Тя е по-добра от всичко, което Джедаите и Ситите са създали. Хиляди години те само създават войни и мизерстващи бойци от двете страни на силата.

Какво мислите за тази теория? И дали е просто теория?!

Гледаме „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ през декември, само в кината. Разпространява Форум Филм България.

Източник: Forbes

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here