walk bgПрез 1974г. френския акробат Филип Петит опъва въже между двете кули на световния търговски център и се заема да изпълни най-великата каскада, правена някога- да премине по него, без обезопасителни въжета. Режисьорът Робърт Земекис се заема да пресъздаде това събитие в новия си филм „The Walk: Живот на ръба“.

Ние отново сме тук за да помагаме, ако имате възможност да избирате разбира се, дали да похарчите допълни пари за триизмерна прожекция или може да ги дадете някъде, където наистина ще си струва и да гледате филма на 2D.

Цялата концепция на филма ни подготвя за високото ходене по въжето, където кино творецът да пресъздаде уникално усещане на разстояние между каскадьора и земята. Земекис успява да създаде такава дълбочина и усещане за височина, каквато светът НИКОГА до сега не е виждал. За това да поставиш филма в категорията  ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВИДЯН на 3D е някак…. подценяващо го.

thewalk1

През годините Робърт Земекис се прояви като един от най-добрите режисьори, майстори в употребата на performence capture технологията. Паралелно с това той стана и истински пионер на 3D-то. Въпреки, че не е заснел филма с dual cameras, той го е конвертирал в последствие но всеки кадър, всеки лъч, всяка сцена са мислени с идеята за 3D и IMAX и всички усилия са вложени в създаването на точно тези кадри.

Режисьора се е научил през годините, че 3D-то е създадено, за да бъдат използвани всички негови аспекти. За това освен да създава дълбочина на образите и пространствата, той си поставя за цел да запрати достатъчно предмети Отвъд екрана, право в лицето на зрителите. Било то предмети, стърчащи от ръцете на героите, било то кабели…. В крайна сметка нали 3D- то е създадено точно за това.

Страх ли ви е от височини? Тогава бих ви попитал защо мислите да гледате филма ИЗОБЩО? Това е истински триумф на дълбочината на образи и пространства над всичко, което може човек да си представи. Особено третото действие на филма, е тотален живот на ръба. Височините пред които главния герой се изправя, ще изправят и публиката на ръба. А работата на Земекис в това отношение е причината, поради която този изключителен филм е създаден.

Земекис е създал един ярък, щастлив и светъл филм. Дори в сцените, ситуирани нощем и по тъмните ъгълчета, яркост не липсва. Да тази категория е до голяма степен субективна, в зависимост от силата на прожектора в местния кино салон, но при нормални условия, проблеми с яркостта и замъглени моменти от филма- НЯМА.

The-Walk-Movie-2015-Zemeckis-JGL

Зле направеното 3D може да доведе до мигрена, главоболие, болки в очите. Ако окото няма ясна отправна точка на екрана и следи хаотично всички съставки на случващото се- здравословните проблеми след една такава прожекция са гарантирани. При този филм такива проблеми няма. Да в последното действие със сигурност ще се завърти главата на много от вас, но това по скоро е успех на филма, който заслужава аплодисменти и е негова цел, а не здравословен проблем, предизвикан от некачествено 3D.

ТОЧКИ:

Вписва ли се?- 5/5

Плануване и усилия- 5/5

Ефект „Отвъд екрана“- 5/5

Дълбочина на образите- 5/5

Яркост- 5/5

Здраве- 5/5

Общо 30 от 30 възможни точки. 

MV5BMjI5MjIxMTIyOV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTY0NDA0MjE@._V1__SX1217_SY859_

Извод: Това е абсолютно идеалният резултат. „The Walk: Живот на ръба“ е създаден напълно за едно качествено 3D IMAX изживяване, а резултатите са нищо по-малко от сензационни. Всеки аспект на 3D презентацията е съвършен и представя филма с усещане, което в никакъв случай няма да усетите при двуизмерна прожекция. Като си купувате билет, ако имате възможност да избирате- не се двоумете. Пъхнете някой и друг лев отгоре и се потопете в най-наелектризиращото 3D преживяване от много време насам.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here