Третия сериал по „Живите мъртви“ стартира през април 2020г. Неговото име е „Walking Dead: World Beyond“ и стартира по AMC. Трейлъри и тийзъри вече подсказаха за връзка с другите два сериала от вселената (хеликоптерът с трите кръга върху него). Ще има ли други препратки помежду им?

Entertainment Weekly си поговориха с отговорника за вселената на „Живите мъртви“, Скот Гимпъл и се опитаха да изкопчат отговори. Ето какво сподели той.

„Walking dead: World Beyond“ почти съвпада с времевата линия на „Живите мъртви“. Историята там се развива малко преди основния сериал, но НЕ достатъчно, че зрителя да забележи разликата.

Ще видим много от групата зад символа с трите кръга. Видяхме парченца от това в „Живите мъртви“, научихме още с войника Изабел, която видяхме във Fear. Филмът ще засегне доста от това, все пак Рик е в един от тези хеликоптери. „World Beyond“ ще докосне много от тази митология, но същевременно няма да задълбае във връзките си с останалите сериали и филми.

Ще научим още за групата и цивилизацията. Ще покажем и част от историята на света, в който се намира Рик. Историята в World Beyond обаче няма да се преплете с филмите повече от това, да сподели общи знания и визия за онова, което се случва в този свят.

Видяхме не малко от митологията за групата с трите кръга и в „Живите мъртви“ и във „Fear the Walking Dead“. Но тези сериали НЯМА да продължат да са така дълбоко свързани с тази митология. Няма да фокусираме всичко в нашата вселена върху това. Ще се докосваме, ще го оглеждаме, ще пресичаме пътя му, но ще има съвсем нова митология и в двата сериала. Тази група НЕ Е новата митология на „Живите мъртви“. Тя е нова митология за вселената. Новият сериал ще е доста свързан с нея, филмите също, но групата няма да бъде движеща сила във вселената на „Живите мъртви“.

Ще има много други пресечни точки между сериалите и филмите. Те все пак споделят обща вселена. Да, малките светове във тях са много изолирани. Няма възможност за масова комуникация, няма транспорт. Те са като малки, изолирани острови. Всеки път, когато се отдаде възможност за пресечна точка между тях, всъщност е прекрасно.

World Beyond ще се развива в Небраска, но не ЕДИНСТВЕНО там. Това е много различно място от Западна или Южна Вирджиния. Искахме да покажем различен живот.

Новият сериал е различен преди всичко с героите си. Те са млади и дори възрастните в историята са по-млади от познатите ни лица. Те живеят зад стени и там са израсли. Много голяма крачка за тях е да напуснат тези стени. Да, реакцията им при среща с мъртъвци не е „О, какви са тези хора?“. Те не се шокират от такива срещи, но всъщност не са се сблъсквали с тях толкова отблизо. Изключителна смелост за много от тях е дори стъпката отвъд стените.

Целта е да се създава съдържание, което да е различно и богато. Мъртъвци срещу хора е само една от опциите. Има истории за апокалипсиса, за хора, които ще се опитват да „се съберат“. Истории за други хора, които ще се опитват да ги разделят. Има цяла вселена от истории, които бихме могли да разкажем. Работа на продуцентите е да ги направят различни.

„Walking Dead: World Beyond“ дебютира по AMC през април 2020г.

Източник: EW

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 62 = 72