На 3D или не? Струва ли си да похарчим допълнителните пари за триизмерна прожеция на филма?

Последния уикенд на месеца е обикновено момент, в който се чудим какво да гледаме. И поради сравнително слабия уикенд, ще се върнем седмица назад към „Tomb Raider: Първа мисия“. Онези от вас, които все ще не са го гледали, този уикенд ще са изправени пред въпроса: на 3D или не? А ние сме тук да помогнем в избора на формат за онези от вас, които имат възможност да избират.

Tomb raider Първа мисияФилмът е идеален избор за 3D презентация със своите капани, внушителни гледки, екшън, дигитална Лара Крофт и какво ли не. Въпреки, че има много лични и драматични моменти, които го дръпват стъпка назад, той се вписва в нуждите na 3D-то. Преобладаващата част в плануването и усилията вложени в 3D-то на филма са точните. Но в два аспекта той се проваля- сцените на тъмно и ефектът „Отвъд екрана“. Да- има доста елементи, които биват взети и запратени така, че да напуснат екрана. За съжаление преобладаващата част спират на границата или едва успяват да преминат очертанията. Има един единствен момент, в който ефектът си струва и той е в третата част на филма. Това то голяма степен е компенсирано от изключителната дълбочина на образите и пространствата. Ясни разграничителни линии между отделните герои и бекграунда, който със своя кристален образ се явява част от екшъна. В светлите моменти филмът е истинска наслада, но навлезе ли в нощните сцени или във финалната гонка в пещерата… нещата излизат извън контрол. Цялата финална сцена е почти трудно проследима и мъглива, заради 3D очилата. Яркостта не е компенсирана и тъмните лещи пречат.

„Tomb raider: Първа мисия“ е добър пример за получило се 3D. Може да има своите проблеми в яркостта и ефектът „Отвъд екрана“, но е един добър представител на този формат.

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 4 от 5 точки
Плануване и усилия 3 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 4 от 5 точки
Дълбочина на образите 5 от 5 точки
Яркост на екрана 3 от 5 точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here