Втората световна война в цветове Viasat History през февруари

Започва от понеделник, 4 февруари, в 21:00 ч. Viasat History през февруари

Брой епизоди: 13 x 60 мин. Viasat History през февруари
Оригинално заглавие: World War II In Colour Viasat History през февруариViasat History през февруари

Кадри от най-драматичните моменти от Втората световна война са възстановени с цвят и висока резолюция специално за историческата документална поредица. С помощта на последните технически похвати за възстановка и оцветяване, сега можете да видите цялата история на Втората световна война както никога преди. По време на създаването на поредицата, всички военни и цивилни цветове са прецизно проверени за историческа достоверност и кадрите са напълно възстановени с най-високото качество оцветяване до момента.Viasat History през февруари

Вниманието към детайла – ръка за ръка с последните разкрития за войната и намирането на нов архивен материал, позволява на завладяващата поредица да добави допълнително измерение към нашия поглед към най-големия световен конфликт.Viasat History през февруари

Машините на войната

Започва от понеделник, 4 февруари, в 21:55 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Machinery of War

This image was produced by an application from HighWater Designs Limited.

От началото на двадесети век до наши дни войната е била напълно трансформирана посредством механизация и индустриализация. Начините, използвани да се разрешат конфликтите, са направили изкуството на войната по-технологично, по-скъпо и по-опустошително откогато и да било.
Механизацията на войната изисква бърз растеж на оръжейните фабрики, които се състезават да създадат по-големи, по-бързи и по-смъртоносни оръжия.
„Машините на войната“ изследва технологичния напредък и нововъведения във войната в шест епизода. Използвайки комбинация от архивни и съвременни кадри, всеки епизод разглежда историческия контекст на инженерните постижения, свързани с производството на военни технологии, а интервюта с експерти ни водят през историята на машините от възникването на идеята за тях до финалните етапи на производството им. Поредицата ще се опита да обясни какви проблеми се е опитвало да разреши развитието на машините, били ли са успешни и какъв е отпечатъкът, който са оставили във военното дело.

Още любопитна информация за продукциите на Viasat World ви очаква в специалната им секция при нас.

Не пропускайте да последватe и официалния фейсбук профил на Viasat History.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here