Viasat History разкрива- Историческата истина

Започва в неделя, 7 юли, в 22:00 ч.
Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Година: 2018

Митовете умират трудно и историята на 20-и век не е изключение от това правило. До ден днешен продължаваме да поддържаме популярни вярвания, които приемаме за чисти истини. Така например смятаме, че случилото се в Хирошима е накарало Япония да се предаде, че планът „Маршал“ е спасил Европа, че Хитлер е бил военен гений и че Мао Дзедун е бил необходимо зло за модернизацията на Китай.
В тези твърдения има нещо вярно, но са прекалено генерализирани и отричат сложността на историческата реалност. Ами ако истината всъщност е малко по-различна? Чрез изследване на великите национални и международни митове, документалната поредица посещава ключови исторически моменти от 20-и век и с помощта на архивни документи предлага нови, по-интелигентни и детайлни интерпретации, хвърляйки светлина върху факти, които са били забравени или пренебрегнати.

Християнството: История на историите

Всяка вечер от понеделник, 8 юли, в 23:00 ч.

Viasat History разкрива внимателно подбраните документални поредици, с които разкриваме най-съществените моменти от историята на религията, която доминира Европа от векове.

В „История на християнството“ историкът сър Диармайд Маккълоу ни води през история на крайности – от духовността, добрите дела и трансцедентното изкуство до политически преследвания и гонения на секти.

В документалната поредица от две части „Ловци на библии“ разкриваме тайните на светото писание и пътуваме до Египет по следите на учени и археолози от 19-и и 20-и век в мисиите им да открият ранни библейски ръкописи.

История на християнството

Всяка вечер от понеделник, 8 юли, в 23:00 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: A History of Christianity
Година: 2014Viasat History разкрива

Как малка еврейска секта се превръща в най-голямата световна религия? Поредицата изследва забравения произход на християнството и тайната на неочакваното му разпространение в Азия, Европа, Африка, Северна и Южна Америка. Християнските църкви имат обща основа, но каква е тя и какво означава да си католик, православен, протестант или петдесятник?

Viasat History разкрива, че Християнството подтиква човешките същества към криминални злодеяния в огромен мащаб, както и към най-големите постижения на милостта и творчеството, оцелява през гонения, разцепления, религиозни войни и омраза. В модерна Европа християнсвото страда от апатията на светското общество. Това ли ще е последната глава от християнската история?

Още любопитна информация за продукциите ви очаква в специалната секция на Viasat World при нас.

Не пропускайте да последвате и Viasat History във фейсбук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 43 = 51