Дневници на лошото време  Viasat Nature през ноември

Започва в петък, 26 октомври, 20:00  Viasat Nature през ноември

Брой епизоди: 8 x 60 мин.Viasat Nature през ноември
Оригинално заглавие: The Weather FilesViasat Nature през ноемвриViasat Nature през ноември

Урагани, скални пукнатини, мистериозни замръзнали медузи – експертите по лошото време отварят досиетата си за нас. Какво е научното обяснение за най-ужасяващите и мистериозни сблъсъци с Майката Природа?

От метеоролози и наблюдатели на времето, до фермери, пилоти и планински водачи, всеки епизод на „Дневници на лошото време“ ни представя драматичните разкази на професионалисти, които постоянно виждат тъмната страна на природата.

От земята до морето и далечния Север, чуйте разкази от първа ръка за приключенията на онези, които се сблъскват с непредвидимостта и опасностите на екстремното и мистериозно време всеки ден.Viasat Nature през ноември

Дневници на бедствията

Събота, 3 ноември, от 19:10

Част от седмицата „Екстремна земя!“: циклони, вулкани, земетресения, наводнения… Всяка година нашата планета е разтърсена от природни бедствия и всяка година е различна.Viasat Nature през ноември
Знае ли някой кога ще настъпи следващата катастрофа? Екипите на „Дневници на бедствията“ са в очакване, готови да се втурнат в най-враждебните и опасни ситуации, за да покажат най-зашеметяващите и качествени кадри от последните природни бедствия.Viasat Nature през ноемвриViasat Nature през ноември

Невероятни 4К кадри, заснети в най-свирепите кътчета на нашата планета, международни експерти и поразителни графики разшифроват тайните на биосферата.

Могъщите реки на Джереми Уейд

Започва от неделя, 11 ноември, в 16:30 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Jeremy Wade’s Mighty Rivers

Viasat Nature през ноемвриИзползвайки емблематичната си въдица с нова цел, изследователят, учен и екстремен рибар Джереми Уайд има нова мисия. Настъпило е време за драматична промяна за световните реки, които Джереми познава отлично. През последните 40 години той забелязва изчезването на големите хищници и това, което го плаши повече от всичко, е въпросът къде са речните чудовища. В новата изследователска поредица Джереми се отправя на пътешествие, за да разбере какво е състоянието на шестте най-забележителни могъщи реки в света.

Дивата природа с Крис Хъмфри

Започва от събота, 10 ноември, в 17:00

Брой епизоди: 13 x 30 мин.
Оригинално заглавие: Chris Humfrey’s Wild LifeViasat Nature през ноември

Крис Хъмфри е зоолог с огромна страст към природата, която превръща в уникален начин на живот. Заедно със съпругата си Никол и двете им малки деца, той живее в частна зоологическа градина и споделя живота си с повече от 2000 животни. Крис иска да свърже модерния начин на живот с естествения.

Той ръководи развъдна програма за много местни австралийски видове и води животните от колекцията си в училищата с помощта на младия си екип, често предлагайки на учениците възможност за първи досег с природния свят.

Когато не се справя с избягали питони в офиса си, не храни малки торбести бозайници с мляко от бутилка и не се бори с пристрастени към телевизията коали, въоръжени с дистанционно, Крис изследва чудесата на австралийската пустош. Сега той ще покани природния свят в домовете ни със завладяващата си страст към дивата природа, невероятните си познания, доминираното си от животни домакинство и различната си гледна точка към света около нас.

Спасяване на диви мечки

Започва от понеделник, 19 ноември, в 15:00 ч.
Сезон: 2
Брой епизоди: 12 x 30 мин.
Оригинално заглавие: Wild Bear Rescue

Viasat Nature през ноемвриМисията на живота им е спасяването на гладните и уплашени осиротели мечета, отглеждането им, докато могат да оцелеят сами и пускането им обратно в дивата природа.

Семейство Ланджънс в Северна Британска Колумбия ръководи един от най-оживените рехабилитационни центрове за мечки. Те са единствените хора в света, които имат лиценз да отглеждат и освобождават мечки гризли. Всеки епизод показва невероятната дива природа и живота в приюта „Северно сияние“. Всяка година семейството спасява и отглежда дузина осиротели черни мечета, малки мечки гризли и бели мечета кермоде, докато са готови да излязат в дивата природа на следващата пролет.

Още любопитна информация за продукциите на Viasat  ви очаква в специалната им секция при нас.

Не пропускайте да последвате и официалния фейсбук профил на Viasat Nature!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 72 = 74