Ще започна от там. Въпреки, че очаквахме премиерата през Април и тя не се случи до началото на Октомври… чакането си струваше. „Walking Dead: World Beyond“ е най-доброто, което се е случвало на вселената „Живите мъртви“ от първите два сезона на основния сериал до сега.

Историята е проста. Имаме колония в Небраска, която е създала подобие на света от преди апокалипсиса, зад своите стени. Има общество, има над 9 хил. души, има училище, транспорт, електричество има всичко. Колонията е част от трите кръга, образуващи CRM. Учен от колонията е изпратен в Ню Йорк да помага на друга част от CRM  в разработването на лекарство срещу зомбитата. Той изпраща кодиран сигнал на двете си дъщери, че може би е в опасност. И те тръгват на пътешествие през страната за да го открият и спасят .

Сериала е много различен и от основния и от Fear. В основния нямаме цивилизация. Във Fear имаме момент преди избухването на апокалипсиса, но той бързо отшумява още в първи сезон. Тук имаме общество ПО ВРЕМЕ на апокалипсиса. Това, работещо до такава степен, никога не сме го виждали. Това всъщност е мечтата на Рик и компания. Нашите герои винаги са се стремели към установяване точно на това.

Сериала ползва схемата на първите сезони на „Живите мъртви“, която бях забравил много отдавна. Ние не познаваме героите. Впускаме се в приключението и научаваме частичка за тях с всяка тяхна стъпка. Разбира се има и спомени от миналото. От време, което е формирало героите ни, като личности и хора, каквито виждаме днес. Зад всеки от тях има много история, много събития, болка и радости.

Сериала използва това, което в основния отдавна сме забравили. Силата на Мъртъвците и това, да не можеш или да не знаеш как да се бориш срещу един от тях. В първите три епизода на „World Beyond“ (толкова са излезли до момента на публикуване на този материал) нашите герои за първи път напускат стените на сигурното учреждение, в което са израсли. Всеки от тях за първи път се изправя срещу Мъртвец и неспособността им да се справят с тях в началото… е истинска. Прохождането на нашите герои в този свят, които ние познаваме от основния сериал, но те не… е прохождане и за зрителя. Така, както някога прохождахме в „Живите мъртви“ и завоювахме нови светове, герои и приятели.

„World Beyond“ в тези първи епизоди е силно фокусиран върху героите и върху това, да се научим да им симпатизираме. Да ги опознаем и да изградим мнение за всеки от тях. Да те са малки, те са децата и в сравнение с мъжете и жените с които растяхме 10г. в основния сериал, да тези изглеждат пишлемета. Но, дали и нашите не бяха такива в началото? Дали и нашите не бяха толкова плахи, толкова несръчни и толкова ненаясно какво трябва да правят? Ние се научихме заедно с тях. Сега, ако искаме да дадем шанс на новия свят, ще трябва да се научим и с тези. Те никога няма да се превърнат в Рик, Мишон и компания, но има всички шансове да преживеят толкова динамично приключение, каквото в основния сериал никога не сме видели. „Wold Beyond“ ще просъществува два сезона. Това е ясно още от преди старта!

Определно Хоуп е създадена, като героинята която най-лесно да обикнеш. Аз обаче, за три епизода вече започнах да симпатизирам по-скоро на Айрис. Тя е всичко, което съм си представял, че в този свят НЕ МОЖЕ да просъществува. И потенциала да претърпи огромна трансформация, там е най-голям. Тя е едра, тя е мила, тя е тъмнокожа, те е внимателна и нежна и същевременно с това за едва три епизода се понаучи как да се бори със зомбита.

Безспорно втория най-лесен за обикване герой е Феликс. Обратът , на който ставаме свидетели в миналото му, бе изключително не очакван. Това може да породи страшно много сюжетни възможности за героя му. Феликс е очарователен и носи цялото това бреме на гърба си. Герой, прокълнат да се превърне в любимец на феновете.

Всички персонажи представени ни до момента са изключително цветни, изключително пъстри и различни. Няма два еднакви или дори близки един до друг по характер герои.

Потенциалът, сериала да се превърне в най-доброто за вселената „Живите мъртви“ е огромен. Цялата подготовка за CRM е тук и ще бъде разкрита тук. Категорично ще видим Рик в „World Beyond“. Това е неминуемо и ако греша, ще остана много озадачен. Няма по удачно и оправдано място за неговото завръщане от World Beyond.

Тук има потенциал за създаването на края на основния сериал. Ако бащата на Хоуп и Айрис действително създаде лек за зомбитата, това ще бъде най-сигурния начин за финал на основния сериал (а и не само!).

Изобщо възможностите за развитие и на трите сериала са заключени в World Beyond, a мащабен троен crossover event, някак стои неминуем в обозримо бъдеще.

„Walking Dead: World beyond“ е най-доброто, което можеше да се случи на „Живите мъртви“ и начин, да затворим много сюжетни нишки, включително в основния сериал!

Сериала се излъчва по телевизия AMC на мястото на „Живите мъртви“ всяка неделя. Като епизодите са достъпни няколко дни по-рано по AMC +!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here