В деня след дебюта по Disney+ миналия петък (15.01.2021г.), WandaVision веднага се превърна в най-високо оценения (в RottenTomatoes) филм от вселената на Marvel. Сериала е първия от множество предстоящи Marvel поредици, които ще дебютират по стийминг платформата. Предстоят „Сокола и Зимния войник“ през Март 2021, „Локи“ през Май 2021г., „What If….?“ през лятото и още много. WandaVision е първия филм от Фаза 4 на Marvel.

Първите два епизода дебютираха при изключително високо одобрение от критиката. Всички останаха очаровани от драматичната разлика на традиционния стил на Marvel. Достовероното пресъздаване на усещането за старите ситокоми, бяха оценени, като най-доброто нещо от двата епизода. Тайнствената и деликатно разгръщаща се история бе приета, като нова и по-странна посока за развитие, след вдъхновяващия финал, който бе „Отмъстителите: Краят“.

Рискът на Marvel се отплати. „WandaVision“ държи критическо одобрение от 97% в Rotten Tomatoes до днес, седмица по-късно. Одобрението на феновете спадна с 5% от 85% в деня на премиерата до 80%, седмица по-късно. Сериала е котиран на сайта по-високо от „Война без край“, „Отмъстителите: Краят“ и дори една точка над-номинирания за най-добър филм „Черната пантера“. Одобрението от страна на зрителите е по-ниско от доста други Marvel продукции.

Ако „WandaVision“ подготвя сцената за фаза 4 на Marvel, то тогава бъдещето е доста обещаващо. „Отмъстителите: Краят“ бе брилянтен финал за героите и историите, започнали още с „Железния човек“. Да продължават в тази посока би било лоша услуга на креативността и на самите герои. Както сочи критиката, такива рисковани ходове, като „WandaVision“ са правилната посока за продължаване на бъдещите проекти на студиото.

Източник: ScreenRant

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

25 − 23 =