„Градината на пеперудите“ –  красиво заглавие!

Обещава приятни емоции и те кара да се усмихнеш.

Поглеждаш корицата – хлад започва да пълзи по гърба ти…

Отваряш книгата – ужас се свива като какавида в гърлото ти, страх запърхва като пеперуда в стомаха ти…

Всяка градина си има Градинар. Той е бизнесмен, чието зловещо „хоби“ е да отвлича момичета, които държи в плен в стъклена градина, чиито коридори са изпълнени с витрини. В тях те остават увековечени, със замръзнали завинаги татуирани криле.

Мая – нежно име, дадено на изключително борбено момиче, от похитителя й. Тя е пример за това, че за да оцелееш в неблагоприятна среда, трябва да се подчиниш. Мая не само се подчинява, но и помага на другите пеперуди по-лесно да се приспособят. Защото похитителят има градина от пеперуди – красиви създания, с кратък живот. Селекция от отнети животи. Отнети от човек, който обсебващо вярва, че разполага със съдбите на татуираните собственоръчно момичета, които превръща в свой харем. Харем, който посещава ежедневно, за да задоволява извратените си прищявки.

Как би приел, че на 21-я ти рожден ден, ще дойде края! Ще плачеш? Ще полудееш? Кое е по-страшно – да живееш в изкривена реалност или да се озовеш зад витрината?

Колко болно съзнание трябва да имаш, за да извършваш тези немислими злодеяния?! Да посветиш собствените си синове в тях?! Да им дадеш достъп до Градината и да ги направиш част от перверзните си постъпки?!

Сякаш светът е разделен на две – чудовища и техните жертви!

Ежедневието на отвлечените момичета, въпреки прекрасната и красива градина, е нетърпимо, безкрайно… И постепенно Мая, със своя твърд характер, се превръща в кралицата-майка на пеперудите – любимка на Градинаря и един от от синовете му, но и закрилница на момичетата държани в плен. Утешава ги, дава им сила да преборят себе си, в опита да забравят предишния си живот. Става им опора, защото те трябва да се научат да живеят без надежда…

Заради тази привързаност, когато Градината е разкрита, върху Мая падат подозрения в съучастничество. Специален агент Виктор Хановериан, благодарение на търпението и упоритостта си, склонява Мая да говори. Малко по малко, тя разказва за преживяното. С помощта на агента, грозната истина за колекционера на пеперуди е разкрита. А за всички оцелели момичета остава да живеят с вечно напомнящите има за преживяното криле! Трябва да се опитат да залепят счупените парчета и  отново да се учат да живеят!

Позволете на Мая да ви направи съпричастни към преживяното! Тя е труден характер, но стъпка по стъпка ще ви допусне до себе си! И ще ви завладее със силния си дух! Ще ви шокира и ужаси, разкривайки тайните на едно чудовище колекциониращо експонатите си от 30 години! И ще го направи, не описвайки брутални и насилствени сцени, а давайки ви емоции докосващи душата!

Книгата е важно напомняне за това, че душевно болни хора с извратени съзнания съществуват! Тези психопати живеят от това, да пречупят душата на жертвите си и най-ужасяващото е, че за тях това е нормално! Историята е разказана майсторски, а образът на Мая трябва да ни подсети, че за да оцелееш трябва сила и вяра!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

22 − = 13